Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739120
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

2001. gadā tika parakstīts Nicas līgums. Nicas līgums, noteica grozījumus ES līgumā, Eiropas Kopienu dibināšanas līgumā un atsevišķos saistītos tiesību aktos. Nicas līguma mērķis bija īstenot reformas Eiropas Savienības institucionālajā struktūrā, lai pārvarētu jaunās paplašināšanās radītos izaicinājumus. Līdz ar Nicas līgumu tika paplašinātas Parlamenta likumdošanas un uzraudzības pilnvaras, un kvalificēts balsu vairākums tika attiecināts uz vēl vairākām jomām Padomē.
2004. gads bija gads, ka ES vēsturē ieies kā vislielākās paplašināšanās gads, jo šajā gadā ES iestājās vēl desmit jaunas dalībvalstis - Latvija, Igaunija, Lietuva, Polija, Čehija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija, Malta un Kipra.
2007. gadā tika uzņemta Rumānija un Bulgārija.
2009. gada 1. decembrī spēkā stājas Lisabonas līgums, kurš paredzēja vairākus jauninājumus institucionālajā struktūrā, ar to pārstāj eksistēt trīs pīlāru sistēma. Tiek paredzēts, ka tas uzlabos ES darbību, padarot to pārredzamāku, demokrātiskāku un efektīvāku.
Kā Eiropas Savienības perspektīvas uzskatāma tālāka paplašināšanās uz Austrumiem, Eiropas Monetārās sistēmas izveidošana un Eiro kā vienotās valūtas ieviešana visās ES dalībvalstīs, kā arī vienotā tirgus pilnveidošana.
Uzskatu, ka, ES savā darbības laikā ļoti daudz ir paveikusi, tomēr ļoti daudz, kas vēl ir jāuzlabo, it īpaši, ja ES vēl turpinās paplašināties.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties