Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739026
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēlviens svarīgs aspeksts, kas novērojams Kulas apmaiņā un varētu tikt pielīdzināts dažās Latvijas sabiedrības grupās ir tas, ka „ Ne visi tajā rajonā iespējamie ir tiesīgi piedalīties šajā Kulas apmaiņas aplī, uz to ir spējīgi tikai ierobežots skaits cilvēku” , šadu līdzību mēs varam saskatīt arī Latvijas dāvanas apmaiņas procesos, piemēram, bagātu cilvēku-miljonāru vidū, viņi savā starpā ieguldot naudu vērtīgās lietās-zeltā,dārgalietās, dāvina tās viens otram, šadā veidā parādot, kuram ir ieņemamāks amats un kuram ir plašākas iespējas. „Kulas galvenais apmaiņas „simptoms” ir būt spēcīgam, jo spēcīgs ir bagāts, bet bagāts ir dāsns” . Šāds princips ir novērojams arī Latvijas sabiedrībā, kad tie veiktas bagātu cilvēku mecentātu palīdzības. Pēc manām domām, Kulas apmaiņa ir rituāliski nesalīdzināma ar jebkuru citu apmaiņas veidu, jo tā ir tik īpaša un izstrādāta, ka tā ir nesasniedzama mūsu attīstītajā pasaules uztverē.
Latvijas kā dāvināšanas iespēju robežas ir neizmērojamas, taču uzskatu, ka mūsdienās, kā arī Rietumu pasaules kulta aspekta ir grūti raudzīties un salīdzināt to ar Papua Jaungvinejas salu arhipelāga rituālu, kura ir pakļauta vairāk kā dāsnuma un dāvanas iespējas.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1329162
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties