Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738806
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 01.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Mākslas zinātne stilu interpretē kā ierobežotu daudzumu elementu, kuriem raksturīga noturība un kvalitatīva noteiktība. Stils ir vēsturiski mainīga parādība. Stilu iezīmes, to maiņa nosaka konkrētie reālās esamības faktori, cilvēku garīgās vajadzības un pašas mākslas iekšējās likumsakarības. Stilu var salīdzināt ar cilvēka ģenētisko aparātu, kas nosaka gan viņu bioloģisko būtību, gan ārējo izskatu. Arī stils nosaka mākslas darba piederību pie kādas konkrētas kultūras.
Var iezīmēt četras savstarpēji saistītas stila funkcijas. Pirmkārt, stils atklājas kā mākslas orientieris attiecībā pret pasauli. Otrkārt, stils nodrošina mākslas darba kā mākslinieciskā veseluma radīšanu. Treškārt, stils sekmē noteiktu mākslas tradīciju pārstrādi uz jauna, vienota pamata. Šajā aspektā stils atklājas kā mākslas attīstības faktors, kas orientē mākslinieku uz mākslas procesa apguvi. Un, ceturtkārt, stils ir būtisks, idejiski un emocionāli ietilpīgs mākslas iedarbes faktors.
Stils ir vairākslāņu parādība. Pirmo plašāko slāni var apzīmēt kā vēsturiski reģionālo, piemēram, Eiropas, Āfrikas, Austrumāzijas un citu reģionu stilistiskie slāņi. Otro slāni veido nacionālās kultūras stils, kas raksturo, piemēram, franču, vācu, latviešu kultūras īpatnības.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1307514
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties