Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738711
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pusaudžu periods līdzīgs ielai ar divvirzienu kustību. Gan vecākiem, gan pusaudžiem jāmeklē veids, kā savstarpēji sadarboties. Dažās ģimenēs tas noris ļoti gludi. Daudzās citās notiek cīņa, kuras cēlonis bieži vien ir vecāki, kas nav pamanījuši, ka viņu bērni ir paaugušies. Domāju, viss notiek mierīgāk, kad vecāki saprot, ka bērni tos necenšas “pārtrumpot”, bet vienkārši apliecina savu ES.
Pusaudžu periods veido pāreju no bērnības uz jauniešu periodu. Robežas pusaudžu periodam ir no 10- 12 gadiem.
Pusaudžu periodu vispirms var raksturot ar apziņas par sevis maiņu, kas sakrīt ar fizioloģiskajām izmaiņām pusaudža ķermenī. Šīm fizioloģiskajām izmaiņām bieži ir cēloņa nozīme uzvedībā; apmatojuma parādīšanās, menstruāciju/ pollūciju sākšanās, pūtīšu parādīšanās, kā arī dzimumhormonu pastiprināta ieplūšana asinīs var izsaukt dažādas reakcijas- no garastāvokļa maiņām līdz histērijai, depresijai.
Pusaudžiem var novērot smieklu lēkmes un asaru “plūdus”, infantilismu un pieaugušajiem raksturīgu nopietnību un spriešanas spējas. Lai samazinātu iespējas savas “hormonu vētras” izpaust veselībai un sabiedrībai kaitīgos veidos, iesaka veicināt dažādas pusaudžu fiziskās nodarbības, kas samazinātu nemieru un trauksmainības līmeni psihē.
Ko nozīmē “hormonu vētras”? tas nozīmē, ka tieši pusaudžu vecumā pieaug un svārstās hormonu daudzums asinīs un attiecīgs centrs smadzenēs liek hipofīzes centram ražot dzimumšūnas olnīcās un sēkliniekos. Tad, kad asinis ir pārpildītas ar dzimumšūnām, pusaudža uzvedībā var novērot nemieru, uzbudinātu stāvokli. Tiklīdz hormonu daudzums asinīs samazinās, pusaudža uzvedībā var novērot pretējas reakcijas: apātiskumu, nospiestu garastāvokli, pusaudzis var stundām sēdēt un skatīties vienā punktā vai klausīties “sirdi plosošu mūziku”.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties