Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738593
 
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

7. Bilance kā līdzekļu un to rašanās avotu atspoguļošanas paņēmiens. Grāmatvedības bilance ir pati svarīgākā grāmatvedības metodes sastāvdaļa, kas nosaka visu citu šīs metodes sastāvdaļu lietošanas kārtību. Pārskata perioda beigās (parasti līdz katra mēneša beigām) kārtējos grāmatvedības datus, kas ierakstīti kontos, sakopo un salīdzina. Tad uz šo salīdzināto datu pamata sagatavo bilanci. Bilance sakopotā veidā atspoguļo uzņēmuma līdzekļu un līdzekļu rašanās avotu stāvokli noteiktā datumā. Tā dod vērtīgas ziņas par uzņēmuma finansu stāvokli. Šīs ziņas nepieciešamas uzņēmuma darba kontrolei un operatīvai vadībai.
8. Pārskats kā paņēmiens kopsummas ziņu igūšanai un apkopošanai par uzņēmuma finansu stāvokli un saimnieciskās darbības dažādām pusēm. Uzņēmuma pārskata datus, tāpat kā bilances, ieslēdz attiecīgos kopsavilkuma pārskatos, galarezultātā sagatavojot pārskatus par sistēmu, resoru vai ministriju kopumā.
Dokumentācija ir visi darba materiāli, kas rodas (sagatavoti), veicot grāmatvedības uzskaiti. Dokumenti ir sagatavoti pēc noteiktas formas sagatavotas rakstveida liecības, kas ir pamatā operāciju veikšanai un apliecina operāciju izpildi. Citiem vārdiem sakot, noteiktā kārtībā rakstveidā vai elektroniskā veidā fiksēta informācija faktu konstatēšanai, pierādīšanai vai apstiprināšanai ir dokuments. Grāmatvedībā saņemtos dokumentus pārbauda pēc šādām pazīmēm: pēc būtības, pēc noformējuma, pēc aritmētiskās precizitātes.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1321412
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties