Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:737804
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es izlasīju Ēriha Fromma grāmatu ‘’Mīlestības māksla’’, kurā autors runā par to, kādam ir jābūt cilvēkam, lai varētu mīlēt, par mūsdienu Rietumu pasaules mīlestības izpratni, kā arī daudzām citām idejām par mīlestību. Šajā esejā aprakstīšu savas pārdomas un emocijas, kas pārņēma mani, lasot šo darbu.
Autors jau sākumā min, ka nav tāda otra akta, pasākuma, kas tiktu uzsākts tik bieži, ar tik lielu ticību un cerībām un tomēr izjuktu, kā mīlestība. Citās jomās cilvēki censtos saprast neveiksmju iemeslus, lai tās neatkārtotos vai vienkārši atmestu ar roku. Protams, autors to domā, kā mūsu neatlaidīgos centienus atrast savu ‘’otro pusīti’’, bet es tomēr nepiekrītu, ka mīlestības centienos mēs nemācāmies no kļūdām. Es, protams, nevaru runāt par cilvēci kopā, bet par sevi gan varu spriest un to cenšos darīt objektīvi. Fromms saka, ka pirms tam divu nepazīstamu cilvēku pēkšņa tuvību un sākotnējā eiforija nav lemta ilgstošai pastāvēšanai, kam, protams, es piekrītu, jo ‘’medusmēneša efekts’’ agrāk vai vēlāk, bet tomēr pāriet jebkurās attiecībās. Bet es nepiekrītu tam, ka autors šo sākotnējo jūtu spēcīgumu skaidro ar iepriekšējām spēcīgām vientulības izjūtām. Protams, ir gadījumi, kad tā ir taisnība, ka divi cilvēki jūtas ļoti vientuļi, satiek viens otru un šo vientulības pārtraukšanas prieku sajauc ar mīlestību. Es apzinos, ka esmu tikai deviņpadsmit gadus vecs, bet tomēr uzskatu, ka, ja satieku kādu meiteni, ar kuru rodas šī ‘’pareizā ķīmija’’ un kopā ir interesanti, to neizskaidroju, kā savas vientulības pārtraukšanas prieku, vai ka tas vienmēr ir tikai seksuālo impulsu apmierināšanas prieks. Uzsākot attiecības, es nedomāju, ka esmu atradis savu īsto un vienīgo, bet dzīvoju tam mirklim. Jā, sākumā vienmēr ir tās patīkamās un jaukās sajūtas, ka viss ir brīnišķīgi un labi, bet zinu, ka tā sajūta drīz beigsies, kas vēl vairāk lieki izbaudīt to brīdi. Bet pēc tam, kad ir beidzies pirmais periods, seko nākošais, kurā ir pirmais nopietnais konflikts, pārmetumi, katrs pasaka kaut ko, ko pēc 10 minūtēm no sirds nožēlo, bet izlieto jau vairs nevar sasmelt.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230656
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties