Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:737156
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.06.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    4
1.  Vides ministrijas vēsture    5
2.  Vides ministrijas raksturojums un struktūras analīze    7
3.  Vides ministrijas funkcijas    15
  Secinājumi    19
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    20
Darba fragmentsAizvērt

Tiesības dzīvot tīrā, bioloģiski daudzveidīgā, iespējami mazāk piesārņotā un pārveidotā vidē ir būtiska cilvēka dzīves kvalitātes sastāvdaļa. Mūsu pienākums ir atstāt nākamajām paaudzēm ne sliktākas kvalitātes apkārtējo vidi par to, ko mantojām no saviem vecākiem.
Vides aizsardzība ir pasākumu kopums vides kvalitātes saglabāšanai un dabas resursu ilgtspējīgas izmantošanas nodrošināšanai.1
Vides aizsardzības jautājums ir ļoti aktuāls mūsdienas. Pasaulē ar vien vairāk cilvēku un valstu saprot milzīgo vides aizsardzības lomu un ietekmi uz iedzīvotāju veselību, uz planētas klimatiskajām un ekoloģiskajām izmaiņām. Ar katru gadu ar vien vairāk valstis iesaistās dažādās ekoloģiskās un vides aizsardzības aktivitātes, ar vien vairāk novirzot līdzekļus vides aizsardzībai, izvirzot to par vienu no galvenajām valsts prioritātēm. Pēdējās desmitgades laikā notikušas ievērojamas pārmaiņas iedzīvotāju un ražotāju attieksmē pret apkārtējās vides aizsardzību.
Kopš neatkarības atgūšanas Latvija pakāpeniski ir pietuvojusies attīstīto valstu grupai. Pēdējo gadu laikā Latvija ir uzkrājusi ievērojamu pieredzi vides aizsardzības jomā; saskaņojusi normatīvo bāzi ar ES prasībām, piedalījusies dažādos pieredzes apmaiņas veicināšanas projektos valsts robežās un ārvalstīs, saņēmusi nozīmīgu palīdzību no attīstītajām Eiropas valstīm.
Latvijā ar vides aizsardzības jautājumiem nodarbojas Vides ministrija un tai pakļautībā esošās institūcijas. Vides ministrija un tai padotās institūcijas konsekventi īsteno izvirzītos mērķus un uzdevumus Latvijas vides aizsardzības politikā. Vides ministrija sekmīgi darbojas vairākās jomās. Atbilstoši valdības deklarācijai liela uzmanība veltīta efektīvas ES līdzekļu plānošanas, piesaistes un izmantošanas nodrošināšanai. Tas ir nozīmīgs ieguldījums vides un dabas aizsardzības, kā arī ilgtspējīgas attīstības projektu īstenošanā. Visā Latvijā sekmīgi turpinās modernu atkritumu apsaimniekošanas, ūdens apgādes un kanalizācijas sistēmu ieviešana. Ministrija pieņēma normatīvus papildinājumus gan ūdens, gaisa, ozona slāņa, augsnes un grunts aizsardzībai, gan arī atkritumu apsaimniekošanai, dabas resursu lietderīgākai un taupīgākai izmantošanai un aizsardzībai pret troksni.
Darba mērķis – iepazīties ar vides ministrijas vēsturi; izanalizēt vides ministrijas struktūru un darba funkcijas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1111163
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties