Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736921
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 22 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Rezumējums    3
  Abstract    4
  Ievads    5
  Dzimšanas sezona    7
  Šizofrēnija    9
  Sezonālās dzimšanas saistība ar šizofrēniju    12
  Nobeigums    15
  Izmantotās literatūras saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Protams, ka šizofrēnija nav vienīgais traucējums, kas var tikt ietekmēts atkarībā no dzimšanas sezonas, bet tā ir viena no svarīgākajām lietām viennozīmīgi. Šizofrēnija ir smaga slimība, kas cilvēku vajā visa mūža garumā un kaitē ne tikai cilvēkam pašam, bet arī apkārtējiem cilvēkiem, kuri ir tuvi šim slimniekam. Uzskatu, ka vajadzētu turpināt pētījumus šī temata virzienā, lai varētu nokļūt pie kopsaucēja – kas tad īsti izraisa šo paaugstināto saslimšanas risku.
Vajadzētu noskaidrot veidus, kā var samazināt šo risku. Varbūt ar papildus D vitamīna uzņemšanu šajos rudens/ziemas mēnešos, kad saule spīd retāk. Vēl pastāv variants, ka pāri plāno savus bērnus ieņemt šajos mēnešos, kuros nepastāv šis paaugstinātais risks, bet manuprāt tas nav tas labākais variants.

Nobeigums
Kursa darbā vēlējos noskaidrot, vai pastāv saistība starp dzimšanas sezonu un palielinātu risku saslimt ar šizofrēniju. Apkopojot informāciju un veiktos pētījumus nonācu pie vairākiem secinājumiem, kas būtiski ietekmē šo paaugstināto risku saistībā ar sezonas dzimšanu.
Pētījumu par dzimšanas sezonu bija par vairākiem tematiem, skarot gan tādas tēmas kā dzimšanas sezonas saistību ar izdarītajām pašnāvībām (Dome, Katipany, Ignits & Rhimer, 2010), un dzimšanas sezonas saistību ar sasniegumiem pamatskolā un vidusskolā (McPhillips & Jordan-Black, 2009).
Kursa darba mērķis tika sasniegts, jo tika noskaidrtos, ka pastāv saistība starp dzimšanas sezonu un šizofrēniju. Tika arī noskaidrtos tas, ka šī sezonālā dzimšana ietekmē tikai tos cilvēkus, kuri ir piedzimuši tajās valstīs, kur šis sezonas arī atšķirās ar laikapstākļiem.
Apkopojot literatūru un pētījumus var secināt to, ka pēdējos gados ir uzsākta pastiprināta dzimšanas sezonas izpēte, jo lielākā daļa pētījumu bija no 2000. gada un uz augšu.
Uzskatu, ka vajadzētu arī turpmāk nākotnē pievērst pastirpinātu uzmanību šai tēmai, lai spētu rast kādus risinājumus šiem riska mēnešiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties