Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736495
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

18.MK izveidošanas kārtība. Likumdošanas vara ir primārā, bet MK īsteno pieņemtos likumus. Izpildvara pielieto valsts varas spēku, piem., policiju. Ir raksturīga stingri noteikta hierarhija – zemākstāvošas institūcijas pakļautas augstāk stāvošām institūcijām. MK sastādīšana. 1)MK sastāvs: a) valdība, augst., varas instit.; b)īsteno izpildvaru; 2)Valdību tipi: a) Vienpartiju partijas; b) mazākuma p.; c) koalīcijas p.; d) kabineta ,speciālistu p. 3) Partiju solījumi kabineta sast. Gaitā; a) pol. Rakstura solījumi; b) solījumi, kas saistīti ar valdības ekonomisko politiku; c) solījumi par personāliem jautājumiem. 4) Koalīcijas līgumi ir politisks akts, nevis juridisks akts, un nerada tiesiskas sekas. 5) Valdības deklarācija par iecerēto darbību: a) uzticības izt. Kārtība – Saeima pieņem īpašu likumu. b) uzticības izt. Tiesiskās sekas; c) atkārtoti mēģinājumi saņemt saeimas uzticēšanu.
19.MK izveidošanas kārtība un struktūra. MK sastāv no MP un ministriem, kas ir valsts amatpersonas, bet nav ierēdņi. MK sastāda persona, uz kuru aicina VP. M ir pastāvīgas balsstiesības un pieder izšķirošais “vārds”. Koalīcijas līgums = starp partijām par turpmāko darbību. MK sēdes ir pilntiesīgas ja tajās piedalās vairāk kā puse ministru, lēmumus pieņem ar balsu vairākumu.
20. MK funkcijas. 1) Leģislatīvā f. – Likumprojekta izstrāde. Ir likuma ierosināšanas tiesības, drīkst piedalīties Saeimas komisijas sēdē. Izstrādā dažādas koncepsijas un programmas, kurās noteikts, kā risināt problēmas. Ir tiesības izdot vispār saistošus noteikumus (MK noteikumi). Ir tiesības starpsesiju laikā izdot likumus. 2)Kreatīvā, jeb apstiprināšanas f. MK ir tiesības apstiprināt amatā lielu daļu ierēdņus. 3) finansu f. – Budžeta izstrādāšana un tā iesniegšana LR Saeimā.3) Tiesības izsludināt izņēmuma stāvokli.4)Regulatīvā f. – MK ievieš saskaņotību un plānveidību valsts iestāžu darbībā.
21. MK tiesību akti. 1) MK noteikumi – “Ar likuma spēku” LR Satversmes 81.p. kārtībā; 2) Noteikumus pārvaldes kārtībā;3) Instrukcijas;3) Ieteikumi;4) Rīkojumi;5) MK sēžu protokola lēmumi. Normatīvo aktu iesniegšana un izskatīšana. Var iesniegt tikai MK locekļi. Komitejas sēdēs (izskata strīdīgus jautājumus) var pieaicināt arī ārpus MK esošās personas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −-1,30 €
Materiālu komplekts Nr. 1238028
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties