Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:735450
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Grūdiens pētījuma sākšanai var būt kāds notikums, statistikas fakti, novērota parādība vai konfidenciāla avota sniegta informācija. Būtiski ir uzdot jautājumus, kāpēc, kādā veidā un kā interesēs tas notiek. Tas nozīme, ka aiz katras ziņas slēpjas pārkāpums vai personiska ieinteresētība, tomēr, tikai uzdodot jautājumus, var atklāt iemeslus un kopsakarības. Žurnālistam ir jājūt sabiedrības noskaņojums un izpratne par sociālo taisnīgumu. Jārēķinās ar to, ka sabiedrība nelabprāt atsakās no saviem stereotipiem. Tomēr tas nenozīmē, ka no tādēļ nav vērts pētīt. Cilvēki reaģē uz lietām, kuras izprot. Būtiski ir izvēlēties sabiedrībai aktuālas tēmas. Pētnieciskajai žurnālistikai vienmēr piemēroti jautājumi ir valdības korupcija, nedroša darba vide, nekvalitatīvas konstrukcijas, medicīnas aprūpes izmaksas un vēl daudzi citi. „žurnālists informāciju var vākt, aprunājoties ar amatpersonām vai ekspertiem, tomēr jāatceras, ka iesaistītās personas cenšas iestāstīt to, kas tām ir izdevīgi.”
Žurnālista profesijā veiksme ir atkarīga no talanta. Ja cilvēks ir pabeidzis skola ar zelta medali, tas nemaz nenozīmē, ka viņš var kļūt par izcilo žurnālistu. Pirmkārt jābūt talantam un tikai pēc tam visam pārejam. Var attīstīt savu pareizrakstību, savu valodu, spēju ilgi un cītīgi strādāt, meklējot jaunus materiālus, bet nevar iemācīties būt talantīgam. Žurnālistam tas ir asinī. Ka nu cilvēku nepievilktu žurnālista profesija, pirms tam simts reizes jāpadomā vai tiešam viņam pietiks talanta, lai pildītu šo radošu darbu, izrādot sevi rakstos.

„Žurnālists ir cilvēks, kam piemīt spēja katru dienu aizpildīt tukšumu!”
(D. Vests)

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties