Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:735214
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 26 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  TŪRISMA NOZARES SPECIFIKA UN NOZĪME    5
1.1.  Tūrisma jēdziens    5
1.2.  Tūrisma veidi    8
1.3.  Starptautiskais tūrisms Latvijā    10
2.  LATGALES TŪRISMA RESURSU UN ĀRVALSTU PIEREDZES ANALĪZE    15
2.1.  Latgales reģiona apraksts    15
2.2.  Latgales tūrisma iespējas    16
2.3.  Latgales tūrisma resursi un vide    17
2.4.  Latgales tūrisma attīstībai saistošie dokumenti    20
2.5.  Ārvalstu pieredzes analīze    21
3.  LATGALES REĢIONA TŪRISMA IESPĒJAMIE ATTĪSTĪBAS VIRZIENI    24
3.1.  Sakrālā tūrisma attīstīšana augstākā pakāpē    24
3.1.  Slēpņošanas izmantošana tūristu piesaistei    26
3.1.  Medību un makšķerēšanas tūrisma piedāvājums    33
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    42
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    46
  Pielikumi    48
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI

Projektā veicot analīzi izdarīti šādi secinājumi:
1. Apskatot statistiskos datus par tūrisma nozari, var secināt, ka tūrisms kļuvis par organizētu biznesu visā pasaulē, kā arī pateicoties cilvēku pieaugošajām vēlmēm atpūtas industrija ir spējusi attīstīties līdz tagadējam līmenim.
2. Pēc teorijas un nozares literatūras analīzes datiem tūrisms ir lielākais darba devējs pasaulē.
3. Nozarei ir sešas specifiskas pazīmes: augstas izmaksas, sezonalitāte, viegla ienākšana/iziešana, savstarpēja atkarība, iespaids uz sabiedrību un ārējo iespaidu šoks.
4. Valsts ekonomikā lielāka nozīme ir tūrisma finansiālai vērtībai, ir svarīgi izvērtēt, cik tūristi iztērē vidēji dienā un cik ilgu laiku vidēji pavada, apmeklējot citu valsti.
5. Latvijas tūrisma valsts politikas galvenie mērķi ir uzlabot tūrisma nozares konkurētspēju un, veicinot ilgtspējīgu tūrisma izaugsmi, radīt jaunas darba vietas, sekmēt reģionu līdzsvarotu attīstību, saglabāt kultūrvēsturisko un dabas mantojumu, veicināt sabiedrības sociālo integrāciju.
6. Ekonomisko situāciju Latgalē raksturo tā pati tendence, kas ir visā valstī gan attiecībā uz ekonomisko augšupeju, gan krīzi. ekonomiskā situācija Tomēr ekonomiskā situācija Latgalē ar tai piemītošo pozitīvo attīstības tendenci ir sliktāka nekā Latvijā vidēji
7. Tūrisma iespējas Latgalē, šobrīd, lielā mērā ir pieejamas līdzīgas kā pārējā Latvijā. Tūrisma piedāvājuma klāsts no uzņēmēju, pašvaldību puses līdzīgi, kā citos Latvijas reģionos piedāvā tādus pašus tūrisma un aktīvā tūrisma, izklaides veidus, zirgu staļļi, kvadriciklu trases, ūdens atpūta, putnu vērošana u.t.t.

Balstoties uz secinājumiem izstrādāti priekšlikumi:
Priekšlikumi sakrālā tūrismam:
8. Sakrālā tūrisma objektiem jāpievieno tautā nozīmīgi „svētie” objekti, vēsturiskās svētvietas. Piemēram, jāatlasa 50 nozīmīgi šāda veida objekti, Tas radītu dažādību tūrisma piedāvājumā (sakrāls gan reliģiskā nozīmē, gan tautas tradīciju saglabāšanas ziņā) un reizē norādītu uz šādu vietu nozīmību Latgalei un Latvijai.
9. Katrai pašvaldībai savā teritorijā jāizvieto zīmes, norāde par tautas „svētajiem” un „svētvietām”. Zīmes jāuzstāda pie objektiem, autoceļu malās, un pie informatīvajiem tūrisma stendiem.
10. Veicināt uzņēmēju ieinteresētību uz to sakrālā tūrisma tūristiem, kuri apmeklē tūrisma objektus. Līdzīgi, kā Indijā, kur uzņēmēju darbība, kas ir tendētā uz labumu gūšanu nākotnē – ilgtermiņā - netieši reklamējot sevi, piedāvājot savu produktu izmēģinājuma formā vai par simbolisku samaksu, sakrālā tūrisma punktos tā veicinot savu biznesu. Tomēr līdztekus tam vecinājusi arī tūristu pieplūdumu un ienākumus no tūristiem.
11. Latgali (Aglonu) iekļaut lapā religious-tourism.com, kā saiti uz baznīcas mājas lapu (šādā mājas lapa arī jāizveido, bet pagaidām var popularizēt visitaglona.lv), lai popularizētu pasaulē, šī ir viena no vadošajām interneta lapām, kurās tūristi atrod informāciju par sakrāliem galamērķiem.
12. Latgales tūrisma asociācija, sadarbojoties ar nozares speciālistiem, varētu izveidot Latgales reģionam savu piedāvājumu „The World Religious Travel Expo” izstādei uz prezentēt sevi, kā jauno sakrālo centru Austrumeiropā. Pēc tam attiecīgos materiālus un prezentāciju parādīt arī tuvējo katolicisko valstu – Lietuvas, Polijas un Vācijas – tūrisma izstādēs.

Priekšlikumi slēpņošanas tūrismam:
13. Izveidot vismaz 100 slēpņošanas punktus Latgalē izejot no tūrisma viedokļa nozīmīgās vietās, kuras ir nozīmīgi un interesanti kultūrvēsturiski objekti, tādējādi spēles dalībniekiem ļaujot iepazīties ar Latgales skaistumu.
14. Izvietot daudz multislēpņu, kuru atklāšanas ķēdītē iesaistīt Latgales pilsētu tūrisma informācijas centrus. Pasākumu varētu veikt Latgales tūrisma asociācija sadarbojoties ar pašvaldībām un slēpņošanas aktīvistiem. Kopējais priekšlikumu ieviešanas laika periods būtu minimums viens gads, bet atdevi varētu just tuva ko 2 gadu laikā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties