Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:734287
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iekšējie sievietes dzimumorgāni
Maksts ir cauruļveida orgāns, apmēram 7 – 10 cm garš, savieno dzemdi ar ārējiem sievietes dzimumorgāniem. Ar augšējo galu maksts aptver dzemdes kakla maksts daļu. Starp dzemdes kaklu un maksts sienām izveidojas velves – priekšējā, mugurējā un laterālās. Maksts apakšējais gals beidzas ar maksts atveri, kas atveras uz maksts priekštelpu. Pie maksts atveres atrodas dažādas formas gļotādas krokas – jaunavības plēve. Maksts priekšējā siena saaug ar urīnpušļa dibenu un urīnizvadkanālu. Pie mugurējās daļas pieguļ taisnā zarna (3).
20% sieviešu menopauzes periodā izjūt vagīnas sausumu. Tas padara dzimumaktu sāpīgu, tādēļ sievietes cenšas no tā izvairīties. Mitrums vagīnā neveidojas sakarā ar zemo estrogēnu līmeni asinīs, un arī ar pārmaiņām vagīnas gļotādā. Vienlaikus ar vagīnas sausumu var būt nieze. Sausā gļotādā viegli var rasties plīsumi dzimumakta laikā. Šajās sīkajās brūcēs var iekļūt infekcija – patogēna sēne, kas rada šo ļoti traucējošo niezi (4).
Maksts sieniņas uzbūve:
 Gļotādu veido daudzkārtainais plakanais epitēlijs, kas ir četras šūnu kārtas. Šo šūnu nobriešanai ir nepieciešams estrogēns. Samazinoties estrogēnu daudzumam (menopauzes periodā), šūnas kļūst biezākas un zaudē spēju veidot gļotas. Dzimumakts kļūst sāpīgs un nepatīkams, tādēļ sievietei mazinās dzimumtieksme.
 Muskuļu slānis ir vāji attīstīta gludā muskulatūra divos slāņos: gareniskā un cirkulārā slānī.
 Adventiciālais apvalks ir saistaudu slānis, kas irdeni saista ar resno zarnu, bet cieši ar urīnpūsli un urīnizvadkanālu. Serozais apvalks ir maksts mugurējās sienas augšdaļā.
Makstī ir skāba vide – pH 3.5 – 4.5.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties