Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:733716
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tēma politiskā režīma jēdziens un veidi ir aktuāla ikvienam sabiedrības loceklim, jo ikviens cilvēks ir vairāk vai mazāk iesaistīts politiskajos notikumos pasaulē. Politika vairāk vai mazāk ietekmē arī ikviena sabiedrības locekļa dzīvi tagad un turpmāk.
Politiskais režīms pats par sevi ir politisko attiecību, varas realizācijas līdzekļu, metožu un tādu attiecību kopums, kuras izveidojušās starp valsts varu un sabiedrību.
Pastāv sekojošie politiskā režīma veidi , tie ir demokrātiskie politiskie režīmi un nedemokrātiskie politiskie režīmi, kur nedemokrātisko iedala totalitārajos un autoritārajos politiskajos režīmos. Protams, maz attīstītajos reģionos , tādos, kā dažos Āfrikas reģionos, eksistē arī vēl tradicionālie uz kuriem šī klasifikācija neattiecas. Politiskos režīmus, veidus raksturo pēc četriem kritērijiem, pirmkārt, kam pieder politiskā vara?, otrkārt, kā politiskā vara tiek iegūta, uzturēta un kādiem nolūkiem to pielieto?, treškārt, pēc kāda principa ir veidotas valsts varas, pārvaldes institūcijas un, kā priekšā tās ir atbildīgas?, un ceturtkārt, kā notiek politisko lēmumu pieņemšana?
Politiskā režīma jēdziens un veidi, ir aktuāla tēma gan sabiedrībai , lai viņa zinot reālo situāciju valstī varētu novērtēt cik demokrātiska vai nedemokrātiska ir politiskā situācija valstī, gan valdībai, lai veidojot attiecības ar ārvalstīm varētu konstatēt, cik demokrātiska vai nedemokrātiska ir valsts, neskatoties uz dokumenta piefiksēto oficiālo politiskā režīma veidu tajā valstī.
Darba mērķis ir izanalizēt literatūrā piedāvātus autoru viedokļus par politiskā režīma jēdzienu un veidiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties