Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:733262
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Pirmais solis sākas ar idejas formulēšanu, kas, tikko formulēta, iekļūs nezināmā riska pozīcijā. Ideja var būt jau galvā, bet vienalga ieteicams iziet cauri visiem minētajiem punktiem, lai noteiktu, vai tas tiešām ir piemērots biznesa veids. Tālākie soļi jau liks izpētīt idejas reālo iespējamību un praktisko īstenošanu.
Sākuma punkts ir izvērtēšana, vai personiskās īpašības atbilst izvēlētajam mērķim. Lai to noteiktu, jāpaanalizē sevi un jāatbild uz jautājumiem, pirmkārt, par personīgajiem mērķiem, piemēram: „Kā tu zināsi, vai bizness būs veiksmīgs? Ko vēlies panākt nākotnē?”. Otrkārt, par personīgajiem resursiem: „Ar ko sāksi? Kādas ir tavas stiprās un vājās puses?” Treškārt, par iepriekšējo pieredzi: ”Ko tu vari no tās mācīties? Kādas mācības, pieredzi esi guvis, lai varētu nonākt no tās vietas, kur esi šobrīd uz to, kur vēlētos būt?” utt. Ceturtkārt, personīgā specialitāte – kādas ir tavas unikālās kvalitātes, kas varētu palīdzēt sasniegt mērķus?
Personālie resursi. Jāapzinās, kur atrodies pašlaik, jānovērtē lietas, ko vari piedāvāt (spēcīgās puses) un tās, kas ir jāiemācās vai jāminimizē (vājības). Jānovērtē tehniskās spējas, vadības zināšanas (specifiskās biznesa zināšanas kā, piemēram, mārketings un sabiedriskās attiecības, menedžments) un, kā jau minēts, personīgās īpašības, kas ir atslēga uz tādām jomām kā novitātes, apņēmība, koncentrēšanās uz ārējo vidi un komandas vadība.
Nākamais uzdevums – iespēju lauka noteikšana. Tas ir lauks, kas ne tikai atbilst personīgajām īpašībām, bet var sniegt jaunus risinājumus ārējās vides problēmām vai atklāt jaunus ceļus tirgus vajadzību apmierināšanai.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1171665
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties