Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730595
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Kas ir aborts    4
1.1.  Abortu klasifikācija    4
2.  Iemesli kādēļ sievietes veic abortu    5
2.1.  Aborta sekas    5
3.  Aborta ētiskums    6
3.1.  Embrija un augļa tiesības    6
3.2.  Sievietes tiesības kontrolēt savu ķermeni    7
3.3.  Reliģiskie aizliegumi    7
4.  Abortu ierobežošana    8
5.  Aborti Latvijā 2011. gadā    8
  Secinājumi    10
  Izmantotā literatūra    11
  Pielikums    12
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Iemesls, kāpēc es izvēlējos šo tēmu ir pavisam vienkāršs, vārds ”aborts” man liek aizdomāties par sabiedrību, cilvēkiem un atsevišķiem indivīdiem. Aborta veikšana, caur daudziem gadiem, vēl joprojām ir aktuāla. Varu apgalvot, ka arī šajā brīdi, kaut kur pasaulē ir, kāda sieviete, kura ir gatava liegt savam nedzimušajam mazuli to prieku – atvērt acis pretī paradīzei, ko mēs saucam par dzīvi.
Zinu, ka ir cilvēki, kas joprojām nosoda šādas sievietes un uzskata, ka šīs sievietes ir slepkavas. Protams, ir arī citi ļaudis, kuri ir neitrāli, jo zina, ka nevar spriest par cilvēku pēc atsevišķās situācijas, ja nezina vai šīs sievietes patieso dzīves stāstu. Šāda viedokļu dažādība ir novērojama arī mūsdienās un bieži vien, visvairāk cilvēku ir atbalstītāji, kas saprot pārējos.
Personīgi es gribu uzsvērt, ka, lai arī cik nepareizi, cietsirdīgi un pat ļauni tas šķistu, tik un tā esmu neitrālā skatījumā uz situāciju, jo man vienmēr interesē stāsts un atbilde uz jautājumu – kāpēc? Tas nenozīmē, ka es esmu nosodītājs, nemaz ar nē, jo katram cilvēkam ir sava dzīve, liktenis un izvēle. Tikai viņi paši zina, kas viņiem ir labāk. Tas attiecās arī uz sievietēm, kuras veic abortu, jo pastāv iespēja, ka materiālā situācija neļauj uzturēt bērnu vai arī iespēja, ka abortu liek veikt vīrs.
Vienīgais, par ko es nudien vienmēr būšu pārliecināts ir vārdi, par jebkuru nedzimušu radībiņu – Dievs tev deva dāvanu, nevis izvēli par mazuļa likteni. Neesmu kategorisks, bet zinu, ka mana bērna māte nekādā gadījumā neveiks abortu, lai arī kādi būtu dzīves apstākļi, lai cik mazulis būtu vesels, vai nevesels. Sabiedrībai ir svarīgi zināt, ka jebkurai rīcībai ir sekas un tā nav spēle, kad var rotaļāties ar dzīvībām.
Manuprāt, tas ir pareizi, ka izvēlējos tieši šo tēmu, jo mūsdienās aborta tēmu uztver aprobežoti. Cilvēki pieņem tikai to, ko dzird apkārt, bet vai tiešām tā ir patiesība? Un šī tēma ir tik nenozīmīga un sīka, ka vairāk nekā nav? Savā referātā vēlos iedziļināties šajā tēmā, iepazīties arabortu klasifikācijām un iemesliem, kuri sievietem liek spert šo soli - bērnam liegt dzīvību. Vēlos paplašināt savas zināšanas un varbūt ar sīkākiem izklāstiem par to, palīdzēt citiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1327915
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties