Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730446
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

No savas pieredzes varu pateikt, ka praksē ļoti grūti atpazīt vadības stilu, jo bieži vien nākas saskarties ar maldīgu kā pašu stilu, tā arī to nozīmīguma uztveri.
Viens no šādiem maldīgiem priekšstatiem ir stilu dalījums labajos (demokrātiskais) un sliktajos (autoritārais), lai gan ne par vienu stilu nevajadzētu spriest atrauti no konkrētās situācijas, jo ikviens vadītājs savā darbībā neizmanto tikai kādu vienu noteiktu stilu, bet katrā konkrētā situācijā izmanto autokrātisma, demokrātisma un liberālisma komponentus, kuri konkrētā vadības stilā var būt pārstāvēti dažādās proporcijās. Bieži vien laipna un atsaucīga izturēšanās pret darbiniekiem tiek uztverta kā demokrātiskā stila galvenā pazīme, bet atturīga un vēsa izturēšanās – kā autoritāra. Lai gan attiecības ar darbiniekiem ir būtiska vadības stila sastāvdaļa, tās tomēr nav galvenais kritērijs, lai atšķirtu vienu stilu no cita, pēc S. Omarovas uzskatiem ir 10 mijiedarbības parametri starp vadītāju un padoto, kuri ļauj uzzināt kādu vadības stilu pārsvarā izmanto vadītājs (skāt. tabulu Nr.1). [2., 159.]
Nevar pateikt, kāds stils ir labāks, jo katram stilam ir savas priekšrocības un trūkumi, kas jau bija minēts. Es domāju, ka praksē par veiksmīgāku stilu var būt kombinēts vadības stils, kad vadītājs prot pareizi pielietot dažādus stilus un prot elastīgi mainīt tos atkarībā no situācijas. Tikai šāds cilvēks kļūst par veiksmīgu vadītāju un labi tiks galā ar darbu, un ar padotiem būs labvēlīgas darba attiecības, bet diemžēl tas ir pārāk ideāls variants, un sasniegt to var tikai ar lielu dzīves pieredzi un noteiktajām zināšanām psiholoģijā. Jauniem vadītājiem dažreiz pietrūkst psiholoģijas zināšanu, izglītību un pieredzi, lai to īstenotu. Vadītājs, kas neelastīgs savā uzvedībā dažreiz var apgrūtināt darbu un radīt nelabvēlīgo atmosfēru darba kolektīvā, bet ja šis cilvēks cenšas iegūt jaunas zināšanas, pieredzi, attiecīgo izglītību, izejot vadības kursus u.tml., kas viņam palīdzēs saprast vadības būtību, tad pamazam, pielietojot dažādas metodes un paņēmienus, viņš varēs pareizi vadīt organizāciju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1232055
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties