Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Kopīgais un atšķirīgais un ietekmes, salīdzinot Seno Ēģipti, Mezopotāmiju, antīko pasauli un viduslaikus

     

    Referāts7 Vēsture, kultūra

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:730420
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt, kā ļoti labu piemēru varu minēt savu ģimeni, dažreiz māte cenšas mūs iesaistīt kristietīgos pasākumos. To varētu izskaidrot pavisam viegli, jo, manuprāt, nevienam tas nav noslēpums, ka lielākā daļa no visiem pareizticīgajiem ir krievu tautības cilvēki. Pieķeršanos Dievam varētu izskaidrot ar to, ka mana māte ir dzimusi un bērnību pavadījusi Krievijā, bet tad, kad viņa bija manā vecumā, tas ir ap sešpadsmit gadiem, viņa ar savu ģimeni pārcēlās uz ilgstošu dzīvi Latvijas teritorijā. Protams pēc vidusskolas viņa nolēma mācīties Latvijā, un augstāko izglītību viņa ieguva tieši šeit. Viņa ir Latvijas pilsone jau ļoti ilgu laiku, bet viņa vēl atceras bērnību, kad visi ģimenes locekļi kopīgi devās lūgt Dievu, un ievēroja visas tradīcijas, ko kristieši ir darījuši jau kādus divus tūkstošus gadus jau noteikti. Manuprāt, tieši tāpēc, ka viņai tas tika mācīts jau agrā bērnībā, viņa to nav aizmirsusi un uzskata par pienākumu to darīt kopā ar saviem tuviniekiem, kaut vai ņemot piemēru,ka katru svētdienu ir jādodas uz baznīcu klausīties dievkalpojumu, vienalga vai tas ir aizraujoši, vai nē.
Pārdomājot tēmu viduslaiki, man prātā atausa vēl kāda mācību stunda, tikai šoreiz tā bija mūzika, kurā runājām tieši par mūziku viduslaikos. Cik atceros un cik daudz savos pierakstos to atradu, mūzikas kultūra viduslaikos ir ļoti vienmuļš un nomācošs laika posms, jo muzicēt drīkstēja tikai vīriešu kārtas pārstāvji un dziedāja arī tikai vīrieši, jeb precīzāk mūki. Tas nebija labi atalgots amats, bet tajā varēja gūt morālu baudu, jo visa muzikālā dzīve bija saistīta tikai un vienīgi ar Dievu. Manuprāt, mūsdienās mūzikai ir daudz vairāk risinājumi, nekā toreiz, jo tagad mēs dzirdam mūziku gandrīz uz katra stūra un tā vēsta gan par mīlestību, gan par bēdām un tieši pretēji, par neiedomājamu laimi un sajūsmas pilnu brīdi.

Secinājumi
Es uzskatu, ka šī man bija lieliska pieredze veidojot referātu, jo man bija nepieciešams izmantot mācību grāmatu un papildus ieguvu informāciju no interneta. Manas domas par šīm civilizācijām ir krasi mainījušās, jo, laikam nav iespējams visu zināt – vienmēr ir jāmācās. Uzskatu, ja nebūtu stumdās klausījies un svarīgāko atzīmējis, tad šo referātu es rakstītu, vismaz trīs reizes ilgāk. Varu pat atzīties, ka bija dažas lietas, ko vajadzēja pārbaudīt un pat tādas, ko meklējot iztrūkstošo informāciju, es uzzināju pavisam no jauna.
Visas kultūras, kas ir pastāvējušas, ir lielisks piemērs, tam, ka mēs esam unikāli. Un ir ļoti grūti paslēpt kādu pieminekli, vai katedrāli, kas rotā senās pilsētiņas. Vismaz pagaidām, neviens mums šo kultūras daļu nav spējīgs atņemt.




Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1240572
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties