Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:729305
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Studiju programmas izvēles motivācija    3
  Finanšu informācijas sistēmas    4
  Pirmie iespaidi par studijām DITF    9
  Secinājumi    10
  Bibliogrāfija    11
Darba fragmentsAizvērt

Jebkuram skolēnam vidusskolas gadi ir ļoti svarīgi, jo tas ir laiks, kad jāsāk domāt par savas turpmākās dzīves izvēli, ko darīt pēc vidusskolas beigšanas, strādāt, mācīties, par ko mācīties. Tas ir ļoti sarežģīts un atbildīgs lēmums, jo no tā lielā mērā ir atkarīga turpmākā dzīve.
Es nezināju kurā virzienā skatīties pat vēl pēc vidusskolas beigšanas, pēdējos vidusskolas gadus nespēju izšķirties starp studēšanu finansu, ekonomikas jomā vai informācijas tehnoloģiju. Bail bija uzsākt mācības programmā Informācijas tehnoloģija, jo vidusskolā mācījos klasē ar komercnovirzienu, kas nozīmē to, ka man nebija ne padziļināta informātika, ne fizika, ķīmija, bioloģija, tas viss bija, bet vienā priekšmetā – dabaszinības, kas šīs visas trīs zinātnes apvienoja vienā un ieguvu tikai virspusējas zināšanas par tām. Nenožēloju, ka izvēlējies mācīties klasē ar komercnovirzienu, jo tā ir lieta, kas mani saistījusi jau kopš bērnības.
Izvēle par labu programmai Informācijas tehnoloģija krita ļoti vienkārši, galvenokārt tas bija spiediens no vecāku, viņu draugu puses, jo viņi ir saistīti ar šo sfēru, otrkārt tādēļ, ka IT sfēra ir viena no visstraujāk augošajām sfērām, kas atkal nozīmē to, ka ir nepieciešami daudz, labi izglītoti speciālisti, tādējādi būtu viegli, gan studiju laikā, gan pēc tām atrast darbu. Treškārt, kas arī ir ļoti nozīmīgi bija tas, ka liela daļa draugu izvēlējās par labu studijām datorzinātņu sfērā. Taču vissvarīgākais iemels kāpēc ļoti daudzi cilvēki, ieskaitot mani, jo es vēlējos studēt finanšu inženieriju, bet neizturēju konkursu, izvēlējās studēt šeit, jo tika ieskaitīti budžeta grupā, kas mūsu grūtajos laikos ir ļoti svarīgi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1236901
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties