Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:728437
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Zemestrīces un to likvidēšana    4
  Zemestrīču prognozēšana    7
2.  Ūdens plūdi un to likvidēšana    7
  kas ir plūdi?    7
  iedzīvotāju evakuācija    9
3.  Vētras un tornado    9
  vētras    9
  tornado (virpuļviesulis)    11
4.  Klimata izmaiņas un dabas katastrofas    11
  dramatiskās klimata izmaiņas    11
  pravietojumi par atbrīvotajiem elementiem   
  dzīva… un vibrējoša planēta    13
5.  Dabas stihijas Latvijā    13
  virpuļvētras    13
  orkāni   
  plūdi    15
  SECINĀJUMS    15
  IZMANTOTA LITERĀTURA    16
Darba fragmentsAizvērt

Secinājums
Dabas katastrofas ir traģēdija visai valstij, un īpaši tiem valsts reģioniem, kur rodas katastrofa. Dabas katastrofu rezultātā cieš valsts ekonomika, bet pats galvenais, iet bojā cilvēki, to mājokli un īpašums.
Svarīgu momentu ieņem iedzīvotāju piedalīšanās katastrofu seku likvidēšanās darbos, kā ātra normālas dzīves priekšnoteikumu atjaunošanā teritorijā, ko aptvēra stihisks posts.
Nepieciešams atzīmēt, ka iedzīvotāju darbību seku likvidācijas laikā ir jāpārvalda stingri balstoties uz civilās aizsardzības institūciju norādījumiem.
Sistēmas gatavību pārbauda mācībās, kompleksās pārbaudēs un analizējot attiecīgus republikas pilsētu un rajonu plānus, ziņojumus par veiktajiem pasākumiem civilās aizsardzības sistēmas ietvaros. Rezultāti tiek izmantoti civilās aizsardzības plānu precizēšanai.
2005.gada 23.-26.augustā Rīgā notika starptautiskās civilmilitārās gatavības mācības CMEP 2005, kuras organizēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests sadarbībā ar Amerikas Savienoto Valstu starptautiskās stratēģijas plānošanas un politikas direktorātu un Amerikas Savienoto Valstu armijas inženieru korpusu.
Iekšlietu ministrijas un Veselības ministrijas pārstāvji piedalījās Eiropas Komisijas un Lielbritānijas Veselības aizsardzības aģentūras organizētajās mācībās „NEW WATCHMAN” 2005.gada 19.-20.oktobrī un „COMMON GROUND” 2005.gada 23.-24.novembrī. Mācības tika izvestas kā lēmuma pieņemšanas mācības, lai novērtētu dalībvalstu iespējas rīkoties bīstamu infekcijas slimību izplatīšanās (baku uzliesmojums, gripas pandēmija) gadījumā.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji piedalījās starptautiskajās mācībās „Joint Assistance 2005” Ukrainā no 2005.gada 09.-13.oktobrim, kuras organizēja Eiroatlantijas katastrofu likvidēšanas koordinācijas centrs EADRCC un ķīmisko ieroču neizplatīšanas organizācija (OPCW) un Ukrainas drošības dienests).
No 2005.gada 26. janvāra līdz 1. februārim Aizsardzības ministrija vadīja ikgadējās stratēģiskā līmeņa NATO krīzes vadības mācības NATO CMX 05, lai pārbaudītu Alianses kolektīvas spējas iespējamo krīžu pārvarēšanā. Mācībās tika pārbaudītas Alianses valstu spējas reaģēt uz militāriem un asimetriskiem draudiem, kā arī no tiem izrietošiem civilās aizsardzības uzdevumiem. NBS Apvienotais štābs 2005.gada nogalē organizēja mācības „Armagedons”. Mācību scenārija pamatā bija valsts mēroga dabas katastrofa, kam sekoja enerģētiskā krīze valstī un adekvāta visu NBS vienību reaģēšana.
Tātad ir redzams, ka Latvijas iedzīvotāju aizsardzībai ir veidoti speciali institūti un organizācijas, kas efektīvi darbojas un rada labus rezultātus mācības un ne tikai, sadarbojas un attīstās kopa ar citu valsts attiecīgajam organizācijām. Ar katru gadu ar valsts finansējumu visa glābšanas un katastrofu prognozēšanas struktūra attīstās un kļūst modernāka. Mēs redzam ka ja mums draudēs kaut kādas katastrofas mūsu valsts un iedzīvotāji ir gatavi pieņemt uzaicinājumu un pārvārējot to, likvidēt radītas sekas.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties