Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:726453
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ĀRĒJAIS IZSKATS, MANIERES
Uzņēmējdarbības specifika uzstāda diezgan nopietnas prasības pret dalībnieku ārējo izskatu. Biznesmenim vienmēr jābūt tīrīgam: slikti uzsieta kaklasaite vai netīras kurpes – liecina par nevīžību pret sevi vai vienaldzību pret apkārtējiem, izklaidību.
Nenēsājiet apģērbu spilgtās krāsās vai pārāk raibiem rakstiem. Vadītājiem jādod priekšroka konservatīvam apģērbam: uzvalki mierīgos toņos un klasiskas formas, vienkrāsaini, gaiši krekli, rūpīgi pieskaņotas kaklasaites un nekādas bižutērijas ( nozīmītes, ķēdītes, gredzeni). Nelieciet ārējās kabatās pildspalvu, zīmuli, brilles, ķemmi u.c. priekšmetus.
Oficiāla pieņemšana prasa noteiktu apģērbu, kas tiek norādīts ielūgumā: izejamais apģērbs, frakas, smokings vai parastais uzvalks. Uzvalks, kuru lieto oficiāliem gadījumiem, nedrīkst būt sportisks, bet žaketei un biksēm dažādās krāsās. Sievietēm uz pusdienām, vakariņām, vakara pieņemšanām rekomendē vilkt vakartērpu.
Sēžot pie automašīnas stūres, atceraties ne tikai par satiksmes noteikumiem, bet arī par pasažieriem. Nav obligāti izklaidēt pasažierus, bet ir nepieciešams parūpēties par viņu ērtībām. Vadiet automašīnu mierīgi, nekomentējiet citu vadītāju un gājēju uzvedību.
Sekojiet savai gaitai: jāiet ir stingri, taisni, nesaliecoties, ar pašcieņu.
Atradiniet sevi no sliktiem ieradumiem: nevajag sēdēt izgāžoties krēslā, šūpoties uz krēsla, sēdēt uz krēsla paša maliņas, likt kāju uz kājas, šūpot kāju sarunas laikā u.t.t. Kontrolējiet savus žestus – Jūsu žestiem jābūt savaldītiem un ar nozīmi. Neaizskariet sarunu biedru ar rokām – priekš viņa tas var būt nepatīkami.
Nekad neaizmirstiet, ka Jūsu ārējam izskatam, manierēm vienmēr pievērš uzmanību. Jābūt mēra sajūtai – visādas atkāpšanās kaitina apkārtējos un darbojas pret Jums.
Neesat pārāk bravurīgs, trokšņains un kaislīgs, kā arī pārāk gurdens, kluss un vienaldzīgs. Jums ir jāatstāj labvēlīgs iespaids uz apkārtējiem, neesiet patmīlīgs.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1309591
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties