Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Latvijas savstarpējās attiecības

     

    Referāts13 Politika

3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:724530
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu globalizācijas apstākļos veidojas arvien ciešāki ekonomiskie sakari starp dažādām pasaules valstīm. Katra valsts ekonomika ir saistīta ar pārējām valstīm, tās ir sarežģītu starptautisku tirdzniecisku un finansiālu attiecību tīkls. Ekonomisko attiecību kopumu, kas veidojas valstu starpā, sauc par starptautisko ekonomisko attiecību sistēmu. Tā sevī iekļauj preču, pakalpojumu un kapitāla eksportu un importu, starptautiskās valūtas attiecības, kā arī darbaspēka kustību no vienas valsts uz otru.
Krievijas Federācija pēc teritorijas platības ir lielākā valsts pasaulē. Krievijai ir gara jūras un sauszemes robeža ar daudzām Eiropas un Āzijas valstīm. Kopējais robežu garums ir 59 000 km. Latvijas un Krievijas robežas garums ir 250 km. Krievijai pieder Kaļiņingradas apgabals, kas ir nošķirts no pārējās valsts teritorijas.
Krievijā dabas apstākļi ir ļoti daudzveidīgi. Lielākā teritorijas daļa atrodas mērena klimata joslā, tikai Z daļa arktiskajā un subarktiskajā joslā. Apmēram 20 % Krievijas teritorijas ir aiz polārā loka. Urālu kalni ir dabiska robeža, kas nošķir valsts R un A teritoriju ar atšķirīgiem dabas apstākļiem. Krievijas teritorija ir apdzīvota ļoti nevienmērīgi. Eiropas daļā dzīvo 80 % no visiem Krievijas iedzīvotājiem. Krievijā ir vairāk nekā 100 dažādu tautu. Apmēram 81 % no visiem iedzīvotājiem ir krievi.
Krievija ir bagāta ar dažādiem dabas resursiem. Lieli ogļu krājumi ir Kuzņeckas, Pečoras un Dienvidjakutijas baseinā, bet naftas un dabas gāzes – Volgas-Urālu, Rietumsibīrijas baseinā. Bagātīgas dzelzs rūdas atradnes ir Kurskas magnētiskajā anomālijā. Vairāk nekā 45 % no Krievijas teritorijas aizņem meži. Mežiem visbagātākā ir Sibīrija.
Lai gan Krievija ir ļoti bagāta ar dabas resursiem, tās saimniecība attīstās lēni. Traucē finanšu krīzes, politiska situācija valstī. Daudzās fabrikās un uzņēmumos ir novecojušas un neefektīvas iekārtas, tās piesārņo apkārtējo vidi. Līdzekļi tiek tērēti militāras rūpniecības attīstībai. Daudzas valstis ir ieguldījušas līdzekļus Krievijas ekonomikā, taču rezultātu nav. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1151867
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties