Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:722282
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Vēsture    4
  Galvenās MySQL pazīmes    5
  Cik lielas drīkst būt MySQL tabulas    6
  Desmit galvenie iemesli kāpēc izmantot MySQL    7
  Šobrīd piedāvātie MySQL produkti    7
  Izmantotā literatūra    8
Darba fragmentsAizvērt

MySQL ir trešā populārākā datubāzu vadības sistēma, kuru lieto tādas pazīstamas kompānijas kā: Yaho!, Alcatel, NASA, Apple, Dell, Siemens un daudzas citas. Pirmajā un otrajā vietā ir SQL Server un Oracle. MySQL ir populārs ar savu vieglo lietošanu un elastīgumu. MySQL ir populārs arī ar to, ka viegli piesaistīt citas datubāzes datus. Kā arī MySQL strādā uz daudzām platformām (win2k, win9x, linux, MacOS uc.).
MySQL kompānija piedāvā arī kursus, kuros lietotājs var apgūt MySQL gan profesionālā, gan iesācēja līmenī. Bet mīnus ir tāds, ka par šiem kursiem ir diezgan liela summiņa jāmaksā 1000 - 2000$. Bet, ja lietotājs grib apgūt pašmācības ceļā, tad viņam ir jāmeklē internetā pašam materiāli un jāstudē, jo MySQL kompānijas mājas lapā ir krietni vien nesaprotamāka palīdzība kā konkurentu mājas lapās (Oracle). Tādēļ diezgan grūti (iesācējam) orientēties un saprast.
Kompānija uzsāka, lietojot mSQL datubāzes sistēmu, ar nodomu sasaistīt savas tabulas izmantojot savu ātrgaitas ISAM. Lai kā, pēc dažām pārbaudēm kompānija nonācām pie secinājuma, ka mSQL nebija pietiekami ātrs vai pietiekami elastīgs priekš viņu vajadzībām. Šis rezultējās kā jauns interfeiss kompānijas datubāzē, bet gandrīz ar tādu pašu API interfeisu kā mSQL. Šis API bija veidots, lai pieļautu trešās paaudzes kodu, kas bija rakstīts izmantošanai ar mSQL, lai būtu vieglāk pieslēgt priekš MySQL izmantošanas.

MySQL vārda izcelšanās nav skaidra. Kompānijas bāzes direktorija un liels firmas bibliotēku un instrumentu skaits ir bijis ar priedēkli „my” vairāk kā 10 gadu. Lai kā, kompānijas dibinātāja Montija Widenius meita arī ir nosaukta par My. Kurš no diviem deva kompānijai vārdu MySQL vēl jo projām ir noslēpums, pat pašai firmai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties