Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:722164
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  M.P.L. darbība   
2.  Nekustamo īpašumu vērtēšana   
3.  Grāmatvedības uzskaite SIA „M.P.L.”   
4.  Pārskatu sagatavošana   
5.  Maksājamie nodokļi un to objekti   
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējos gados Latvijā ir izveidojies ļoti plašs nekustamā īpašuma tirgus. Par to liecina kaut vai laikrakstu sludinājumu un reklāmu lappuses. Gandrīz katram cilvēkam dzīvē var rasties vajadzība vai vēlme mainīt, pirkt vai pārdot nekustamo īpašumu. Cilvēkam pašam ar to nodarboties būtu pārāk sarežģīti un laikietilpīgi un, protams, varētu pietrūkt arī kompetences Latvijas likumdošanā. Tāpēc lielākā daļa cilvēku, kam rodas šāda nepieciešamība, griežas nekustamo īpašumu kompānijās vai arī pie individuālajiem mākleriem.
Nekustamo īpašumu firmām darbs ir neizsīkstošs. Īpašumus pirks, pārdos, mainīs, īrēs (nomās), izīrēs (iznomās) vienmēr. Jo cilvēkiem ar laiku sāk gribēties kaut ko lielāku labāku, vai gluži pretēji – apstākļu spiesti tie pārdod savu dzīvokli ar visām ērtībām, bet vietā pērk kaut ko mazāku ar daļējām vai vispār bez ērtībām. Nekad nevar būt tā, ka neviens neko negrib pārdot vai pirkt. Nekustamo īpašumu tirgū visu laiku notiek nerimstoša kustība.
Pasaulē viens no samērā izplatītiem brīvo naudas līdzekļu akumulēšanas veidiem, ir to ieguldīšana, peļņu nesošos vērtspapīros. Citi iegulda naudu riskantākos darījumos, piemēram, akcijās, citi mazāk riskantos vērtspapīros -obligācijās vai arī izvēlas investīciju fondus, kuri izveido investoram pieņemamu vērtspapīru portfeli. Tomēr dažādu iemeslu dēļ, iespējams ar samērā nelielo ražošanas uzņēmumu īpatsvaru, Latvijā šī finansu sektora daļa nav īpaši attīstīta, un biržā kotējas tikai nedaudzu uzņēmumu akcijas, vairāk attīstīts spekulatīvais tirgus, sakarā ar to investori izvēlas citus peļņu nesošus ieguldījumu veidus. Tā rezultātā viens no aktuālākajiem ieguldījumu veidiem šobrīd Latvijā ir nekustamais īpašums. Nekustamais īpašums ir arī samērā drošs ieguldījumu veids, tomēr tas ir saistīts ar samērā lieliem finansu ieguldījumiem. Šeit talkā nāk bankas, ar hipotekāro1 kreditēšanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties