Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:720270
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Grieķu mākslas izpratnes īpatnības    4
  Māksla un sabiedriskā dzīve    5
  Grieķu māksla un arhitektūra periodos    7
  Egejas periods    7
  Homēra periods    8
  Arhaiskais periods    8
  Klasiskais periods    9
  Hellēnisma periods    10
  Sengrieķu keramika    11
  Secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Es ilgi šaubījos par tēmas izvēli. Lai atvieglotu šo uzdevumu, vispirms atradu vairākas grāmatas, kurās varētu būt vajadzīgā informācija. Pēc manām domām, šī ir ļoti plaša tēma un apskatīt visu es nespēšu.
Pat ja es nemācītos vēsturi un kulturoloģiju, es tik un tā spētu daudz ko pastāstīt par grieķu mākslu un arhitektūru, jo, manuprāt, par slavenajām grieķu vāzēm ir dzirdējuši visi, kā arī tādas celtnes, kā akropoles un tempļi, nevar atstāt cilveku vienaldzīgu.
Mans mērķis ir izlasīt un uzzināt pēc iespējas vairak par mākslu un arhitektūru Senajā Grieķijā. Tad no izlasītā censties visu pēc iespējas labāk izkonspektēt, lai manu referātu būtu interesanti lasīt arī citiem. Labprāt uzzinātu arī par to, kā grieķu uzskati atšķīrās no mūsdienu cilvēka uzskatiem. Centīšos pēc iespējas mazāk izmantot interneta resursus, jo internetā informācija bieži vien mēdz būt nekorekta un pat nepatiesa. Tādos gadījumos labāk pieturēties pie grāmatām un informācijas, kas ņemta no turienes.

GRIEĶU MĀKSLA UN ARHITEKTŪRA
1.GRIEĶU MĀKSLAS IZPRATNES ĪPATNĪBAS
Seno grieķu mākslas izpratnes specifiku var saprast, vienīgi ņemot vērā, no vienas puses, viņu estētisko ievirzi, no otras, -aktīvo sabiedrisko un politisko dzīvi, ar kuru māksla bija visciešākā mērā saistīta.

1.2 Grieķi mākslas jēdzienā neiekļāva poēziju. Tas tāpēc, ka poēzija nesaistījās ar viņu priekšstatiem par mākslu kā materiālās ražošanas procesu, kas balstīts uz zināšanām un likumiem. Grieķi mākslu un amatniecību apzīmēja ar vienu vārdu: technē- namdara meistarība, ražošanas māksla, veiklība, kā arī veiklu paņēmienu un zināšanu kopums, kas nepieciešams, lai izgatavotu kādu lietu. Tas saistītas ar mechanē – zālēm, veiklību un gudri izdomātiem līdzekļiem, ar kuru palīdzību kaut ko sasniedz. Abi šie termini-opozīcija organiskajam. Dabā kustības avots ir pašā objektā, tehnikā-ražotāja domājošajā dvēselē, kas iniciē tehnisko procesu; dabā rezultāts rodas pats no sevis, tehnikā-konstituējas cilvēka domāšanas aktā.
1.3 Poēziju turpretim viņi uzskatīja par iedvesmas, nevis mākas rezultātu. Tēlotājmākslā galvenais-māka, poēzijā-iedvesma, un tāpēc tām nav nekā kopīga.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties