Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:719935
 
Vērtējums:
Publicēts: 01.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Ģimenes veids – ģimene, kuru izvēlējos raksturot, pēc izdalītajiem veidiem ir divu paaudžu jeb nukleārā ģimene – to veido tikai divas paaudzes: vīrs un sieva, un bērni.
2. Ģimenes dzīves fāze – ģimene jau izgājusi vairākas atīstības fāzes: sākotnējo jeb iesaistīšanās fāzi, vecāku lomu pieņemšanu, attiecību trijstūra izveidi, ģimenē ienākot jaunam ģimenes loceklim, bērnu ievešanu ārpusģimenes institūcijās – bērnu dārzā un skolā. Šobrīd ģimene atrodas jaunā – pusaudžu vecuma pieņemšanas – fāzē. Analizējot iepriekšējās fāzes, secinu, ka izdarīts ļoti daudz kļūdu bērnu audzināšanā, tomēr ar pirmo bērnu jau jaunie vecāki tikai mācās būt par vecākiem, tādēļ arī tik daudzkas tiek darīts nepareizi. Kad pirmais bērniņš bija apmēram gadu vecs un sāka visu aiztikt (elektrības kontaktus u.c. bīstamas un svarīgas lietas) sekoja ļoti daudz nevajadzīgu aizliegumu – to nedrīkst utt. Un nebija nekādu paskaidrojumu. Tagad zinu, ka bērniem pie katra aizlieguma ir jāpaskaidro, kāpēc to nedrīkst. Piemēram, kad bērniņš ēda cepumu un izsmērēja to pa grīdu (nevis pa paklāju), tad saņēma rājienu. Šobrīd, analizējot, kā tiek audzināts otrs bērniņš, viss ir pilnīgi citādi, tādi sīkumi vecākus vairs neuztrauc. Vairāk problēmu radās, izveidojoties attiecību trijstūrim. Kaut gan meitai tika stāstīts, ka drīz piedzims vēl viens bērniņš, viņai bija grūti to pieņemt. Kad mamma pārbrauca mājās ar mazo brālīti, tad meita teica, ka tādu gan viņa negribot. Viņa bija domājusi, ka ar mazo brālīti tūlīt jau varēs rotaļāties, un bija dusmīga, ka mazais ir tik nevarīgs un prasa visu ģimenes locekļu rūpes un uzmanību. Pēc neilga laiciņa meita jau kļuva greizsirdīga, jo viņai tika atvēlēts mazāk laika nekā mazajam brālītim, viņa vairs nebija pirmajā vieta ģimenē. Šobrīd daudzmaz šī problēma ir atrisināta, jo brālītis ir jau lielāks un jau pēc gada sāks iet skolā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties