Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718646
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Tas, ka Tu esi "slikts" cilvēks, nedrīkst novest pie tā, ka tu esi arī slikts ierēdnis. Labi organizētā valsts pārvaldē ierēdņa personīgās, vismaz sliktās īpašības, neatstāj iespaidu uz institūcijas darbu. Un šeit ir redzams tas, ka ierēdnim ir jāatrodas tādā kā pārcilvēciskā statusā.
Ierēdņa ētika nedod stingras normas, kas jāievēro ierēdņa darbā, tā nesatur precīzus priekšrakstus, kā jārīkojas attiecīgajā situācijā, jo ikviena situācija ir vairāk vai mazāk vienreizēja un radoši atrasināma katram pašam. Turklāt arī ierēdņu darbības sfēras ir atšķirīgas, sākot ar amatu hierarhiju un beidzot ar speciālistu dažādajām darbības jomām un pienākumiem.12
E.Levits uzskata, ka „ierēdnim ir jāapzinās sava loma. Līdz ko viņš ieiet savā kabinetā, viņam jāaizmirst savi personiskie uzskati, domas un rūpes, viņam jākļūst par institūcijas pārstāvi.”13 Tas nozīmē, ka faktiski jāaizmirst vispārējā ētika un jāpieņem iestādes un ierēdņa ētika. No šī jāsecina, ka mainās vērtību sistēma, kurai cilvēkam jāpakļaujas. Bieži vien šādos gadījumos varētu būt cilvēkam iekšējas pretrunas starp viņa vispārcilvēcīgajām vērtībām un pārvaldes vērtībām. Turklāt ir gadījumi, kad ierēdnim nevajadzētu ļaunprātīgi izmantot likumu „dotās iespējas” (nepilnību gadījumos), kaut arī tā būtu tiesiska rīcība, taču faktiski neētiska.
Rezumējot, ierēdņiem ētika ir vajadzīga, lai godam pildītu tiem uzticētos valsts pārvaldes pienākumus, īstenotu demokrātiskas valsts iekārtas principus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1322663
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties