Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718452
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jebkuru topošās mājas konstrukciju projektējot, jāizvēlas tāds materiāls, kurš būtu vispiemērotākais šīs konstrukcijas izveidošanai un ekspluatācijai. Arvien biežāk par piemērotāko materiālu mūsdienās sāk izvēlēties koku, galvenokārt to nosaka tā ekoloģiskās īpašības.
Visā pasaulē mājas no koka tiek uzskatītas par elitārām. Tās tiek atzītas par visekoloģiskākajām, psiholoģiski mājīgām un veselīgām mājām. Tās var būt pēc nozīmes atšķirīgas funkcionālas ēkas, kas atbilst sadzīves vajadzībām un dzīvesveidam: moderni ierīkotas dzīvojamās mājas, lauku sētas, vasarnīcas. No seniem laikiem ir zināms, ka koks cilvēkam dod spēku, uztur viņa dvēseles līdzsvaru.
Mūsdienās runājot par koka mājām saprot ne vien guļbūves, bet arī koka paneļu un karkasa ēkas. Lai arī tām visām par pamatmateriālu tiek izmantots koks, tomēr tām ir arī samērā atšķirīgas īpašības.
Kopumā koka mājām ir salīdzinoši daudz plusu un samērā maz mīnusu.
Jebkuru topošās mājas konstrukciju projektējot, jāizvēlas tāds materiāls, kurš būtu vispiemērotākais šīs konstrukcijas izveidošanai un ekspluatācijai. Citiem vārdiem sakot, jāatrod materiāls, kura labās īpašības attiecīgajā konstrukcijā tiktu izmantotas maksimāli, bet sliktās nemazinātu vai pēc iespējas mazāk ietekmētu šo konstrukciju stiprību, deformācijas, drošumu un ilgmūžību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties