Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718426
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.10.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Bērna sīkās muskulatūras attīstīšanas darbs jāsāk jau no agrīna vecuma. Pirmsskolas iestādē liela daļa kustību – gan sīkā pirkstu, gan lielā motorika, tiek attīstītas ar rotaļas palīdzību. Ar dažādu rotaļu un vingrinājumu palīdzību, veicot regulāru darbu, tiek attīstītas roku pirkstu kustības un sajūtu uztvere. Roku pirkstu vingrināšanas darbam jāturpinās mājās. Izmantojot dažādus dabas materiālus kā rotaļlietas, veiksmīgi var attīstīt iztēli, domāšanu, runu, veikt roku plaukstu masāžas, iepazīt priekšmetu formas. Tādējādi ne tikai attīstās bērna runa, bet arī paplašinās viņa vārdu krājums. Ar sajūtu palīdzību var iepazīt daudz īpašības vārdus.
Roku, pirkstu veiklība – tās ir pirmās, bet ne vienīgās spējas, kuras bērns pilnveido iepriekšminētajās darbībās. Jāattīsta taktilās sajūtas – pirkstu un roku spēja satvert, turēt, ķert, mest, ņemt, dot, precīzi nolikt vietā. Šāda veida vingrinājumi liek darboties dažādām muskuļu grupām un veido gan roku kustības, gan redzes kustību koordināciju, kā arī veicina bērna valodas attīstību un sagatavo roku un acis rakstīšanai un lasīšanai.
Pirkstiņu rotaļu un vingrinājumu lietojuma galvenais kodols slēpjas svarīgā nosacījumā, proti, vadošās rokas pirksti ir cilvēka otrais artikulācijas aparāts. (Rokas pirkstu kustību saistība ar runas attīstību, 2012)

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1367763
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties