Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718103
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Izmaksas ir naudas formā izteikts līdzekļu patēriņš produkcijas ražošanai un realizācijai, pakalpojumiem un darbiem. Izmaksas var klasificēt un analizēt, izmantojot dažādas metodes atkarībā no nolūka, kādam vajadzīga šī informācija. Izmaksu analīze tiek veikta, lai tās optimizētu, samazinot liekus izdevumus.
Pašizmaksas kalkulācija ir radošs process un nepareizi sadalītas netiešās izmaksas (neatbilstoši reālajam resursu pateriņam) var veicināt nepareizāku lēmumu pieņēmšanu nekā tad, ja pašizmaksa netiek kalkulēta vispār. Arī tad, ja pašizmaksas izkalkulēta pareizi un produkts ir izrādījies nerentabls, tas vēl nenozīmē, ka ir jaatsakās no šā produkta ražošanas. Jegutais rezultāts ir jāsaista ar uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem, bet jebkurā gadījumā pārāk augsta produkta pašizmaksa signalizē par problēmām un mudina izvērtēt resursu izlietojumu. Šādas analīzes rezultāta paveras iespēja celt uzņēmuma darbības efektivitāti.
Šā darba mērķis ir izpētīt izmaksu veidus un klasifikāciju, izstudēt pašizmaksas kalkulāciju, izvēlēties izdevīgāko izmaksu vērtēšanas metodi ražošanas uzņēmumam un izskatīt un saprast izmaksu lomu uzņēmuma darbībā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties