Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:717842
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lai uzņēmums varētu pastāvēt un tā darbība būtu sekmīga, ir vajadzīgi zināmi līdzekļi. Pirmkārt, tie pastāv no pašu kapitāla, otrkārt, no papildu piesaistītajiem līdzekļiem jeb tā saucamie naudas aizņēmumi. Par uzņēmuma materiālo pamatu uzskata pašu kapitālu. To veido vairāki elementi:
1. Pamatlīdzekļi, tie ir ilgstošas lietošanas objekti, kas ražošanas apritē ir vairāk kā gadu. Pie pamatlīdzekļiem pieder nekustamais īpašums-ēkas, zeme, būves u. tml, un kustamais īpašums- transportlīdzekļi, tehnoloģiju iekārtas, mašīnas, instrumenti utt. Pamatlīdzekļu īpatnība ir tā, ka tiem ir samērā ilgs lietošanas termiņš. Piemēram, nekustamais īpašums kā ēkas var kalpot no 50 un vairāk nekā 100 gadu, toties kustamais īpašums vidēji kalpo mazāk nekā 10 gadu. Pienāk laiks, kad pamatlīdzekļu kalpošanas laiks iet uz beigām, tie ir jāatjauno un tam ir vajadzīgi līdzekļi un tādēļ uzņēmēji kādu daļu no pamatlīdzekļu nolietojuma ieskaita ražošanas izmaksās un pārdodamo preču un pakalpojumu cenā. Uz produktu pārnesamās pamatkapitāla elementu cenas daļu atbilstoši to nolietojumam sauc par amortizāciju jeb pamatlīdzekļu nolietojumu. Pamatlīdzekļu nolietojumu ietekmē vairāk apstākļi: fiziski nolietojas ražošanas procesā, neparedzētu gadījumu ietekmē ( dabas katastrofas), veco tehniku aizieto jaunas programmas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties