Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:717460
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mediji viennozīmīgi ir ne tikai izklaides iespēja bērniem, bet arī milzīgs drauds, jo ietekmē psiholoģiski, fiziski un tikumiski. Psiholoģiski plašsaziņas līdzekļi ietekmē bērnus tādā veidā, kas izpaužas gan viņu verbālajā, gan fizikālajā agresijā, nespējā savaldīties, nomierināties, apslāpēt emociju uzplūdumus un atšķirt virtuālos tēlus, pasauli un uzvedību no reālās pasaules un procesiem tajā. Arvien biežāk veiktie pētījumi pierāda mediju ietekmi uz fizisko stāvokli. Cilvēkiem, kas ilgu laiku pavada pie televizora vai datora, parādās dažādi veselības traucējumi – biežas galvassāpes, muguras sāpes, redzes pasliktināšanās, koncentrēšanās spēju samazināšanās, gremošanas traucējumi un aptaukošanās. Tikumiskais efekts izpaužas bērnu uzvedībā un viņa uzvedības normās. Tas, kas tiek attēlots medijos, liek bērniem to atdarināt, līdz ar to liek saprast, ka tāda uzvedība ir pieļaujama. Datorspēlēs un televīzijā, pat multfilmās, piemēram, „Simpsoni”, parādās vulgārismi, kas izraisa bērnos verbālo agresiju. Tāda rīcība, kā zagšana un nogalināšana šķiet attaisnojama, jo kaut kādā veidā, kur to piedāvā datorspēle, tā tiek atalgota vai nu naudas izteiksmē, misijas izpildīšanā vai kādu ekstru iegūšanā. Zūdot robežām starp virtuālo un reālo pasauli, ko veicina arvien ilgākas stundas, izmantojot plašsaziņas līdzekļus, bērni mēģina atdarināt vardarbīgās rīcības, kuras medijos tiek demonstrētas bērniem kā pieļaujamas.
Vecākiem mūsdienās, audzinot bērnus, ir jābūt ļoti uzmanīgiem un jāpievērš savām atvasēm liela uzmanība un mīlestība, lai to neizkonkurē plašsaziņas līdzekļi, kuros ļoti bieži parādās vardarbība. Pretējā gadījumā bērns var tikt psiholoģiski, fiziski un tikumiski traumēts, par normu pieņemot sabiedrībā nepieļaujamu un neatbilstošu uzvedību vai rīcību.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1232097
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties