Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:716123
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Attieksme var palīkt tikai teorētiskā līmenī; domas, jūtas un nolūki tikai kā definīcijas, sapņi un vēlmes. Attieksmi realizēt dzīvē palīdz gribasspēks. Gribasspēks ir spēja rīkoties tad, kad negribas, darīt tad, kad nepieciešams, nevis tad, kad sakrīt apstākļi, horoskopi vai zvaigžņu stāvoklis. Dot solījumus ir atbildīga rīcība, turēt solījumu ir goda un cieņas jautājums. Gribasspēks ir spēja turēt savu doto vārdu. Biznesā mutiskam līgumam principā ir tikpat liels spēks, kā juridiski noformētam. Ir situācijas, kad vārdu neturēt varat atļauties tikai vienu reizi, citu reizi ar jums neviens vairs nerunās.
Piemēram. Ja klientam dodam solījumu: ‘’jūsu automašīnu saremontēsim līdz 14.00’’, tad tas nozīmē, ka 14.00 īpašnieks var braukt uz servisu. Lai kāda nebūtu situācija, 14.00 klientam jāatdod salabota automašīna, jāiedod cita vietā vai jāapmaksā automašīnas īre, vai jāapmaksā taksometra izdevumi. Būtiski ir atrisināt problēmu! Varat nesolīt neko, bet nez vai jūsu klientus tāda attieksme apmierinās.
Gribasspēku trenēt var ar vienkāršu metodi, dodiet solījumus un uzņemieties atbildību par to izpildīšanu. Dotā vārda turēšana ir prioritāte. Vienalga vai solāt sev vai citiem, solījumu nepildīšana ir īsākais ceļš uz zemu pašvērtējumu, neticību saviem spēkiem un autoritātes zaudēšanu. Biznesā tās ir beigas!
Uzņēmējspējas principā ir īpašības, kuras vēlamas biznesa uzsākšanai un attīstībai: neatlaidība, drosme, pacietība, radošums, elastība utt. Ja nekādi nevarat attīstīt sevī uzņēmējspējas, tad vismaz pilnveidojiet savas organizatoriskās spējas. Lai darbu dara tie, kam tas labāk padodas, bet jūs virziet cilvēku aktivitāti pareizajā virzienā.

Autora komentārsAtvērt
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties