Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715682
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 19 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Drošība ir centrālā starptautiskās politikas tēma, jo drošības koncepts ir cieši saistīts ar augsto savstarpējas atkarības līmeni un valstu savstarpējām attiecībām. Drošība un līdzekli kuri garantē valstij drošību ir viens no galvenajiem ārpolitikas mērķiem.
Pastāv četri drošības izpausmes: starptautiskā, reģionālā, nacionālā un indivīdā drošība.
Starptautiska drošība, apraksta globālus draudus un to novēršanas līdzekļus, ka arī to kā valsts pārvalda globālus draudus. Starptautiska drošība stipri ietekmē valstu savstarpējas attiecības.

Nacionāla drošība nodarbojas ar valsts drošību un to aizsardzību no arējam draudiem. Nacionāla drošība ir sevišķi svarīga, jo lai saprastu drošības konceptu vispirms vajag izprast problēmas, kuras ir saistītas ar nacionālo drošību. Individuāla drošība velta uzmanību cilvēka drošībai un fiziskai indivīda aizsardzībai un norāda cik svarīga ir katra indivīda drošības garantēšana. Šajā gadījumā valsts atklājas kā galvenais draudu un risku avots indivīdam. Cilvēku drošību ietekmē faktori poliskajā, sociālajā, militārā, ekonomiskajā un vidēs jomā.
Reģionāla drošība – apraksta reģionālo varas centru nostiprināšanu un reģionālo līdzsvara nostādīšanu.

Kursa darba uzdevums ir aplūkot un vērst uzmanību galvenokārt uz nacionālo drošību, ir vērts aplūkot nacionālo drošību plašāk.
Nacionāla drošība apraksta valsts drošību un to aizsardzību no arējam draudiem. Nacionāla drošība, jeb valsts drošība ir svarīga, jo ietekme visus valstī notikušos procesus, politiku, ekonomiku, ekoloģiju un arī sociālo sfēru. Pret valsts vērstie draudi kaitēs un skars visus valsts iedzīvotājus, ekonomiskus procesus un politiku. Pret valsts ideju vērstie draudi ietekme visas valsts sastāvdaļas un materiālo pamatu, ko veido iedzīvotāji un teritorija, kura tos vieno.

Indivīda drošība- ir cieši saistīta ar nacionālo drošību. Indivīda un valsts attiecībās, valsts ir galvenais draudu un risku avots indivīda drošībai, bet arī galvenais drošības uz aizsardzības avots. Indivīda un valsts attiecības ir pretrunīgas, jo indivīds nevar pastāvēt bez valsts iekārtās, bet valsts un valstī pastāvoši draudi ir arī apdraudējums indivīdu drošībai. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1116249
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties