Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:715000
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Kursa darba tēmu : „Aktīvā atpūta, aktīviem jauniešiem Siguldas novadā” tika izvēlēta tāpēc , ka autore vēlas arī citus iepazīstināt ar savas dzimtās pilsētas Siguldas plašo piedāvājumu tieši aktīvā tūrisma jomā un ne tikai. Aktīvais tūrisms ir viens no populārākajiem tūrisma veidiem tieši jauniešu vidū, tāpēc arī mērķauditorija ir jaunieši vecumā no 18 – 24 gadiem, kuri pārvietojas ar savu personīgo auto. Mūsdienās jaunieši nodarbojas ar daudz un dažādām aktivitātēm, tieši tāpēc tiek piedāvāts pavisam savādāks un netradicionālāks tūrisma maršruts, ar neikdienišķām un jautrām aktivitātēm. Izvēlētais maršruts tika veidots tā, lai piedzīvotais paliktu atmiņā vēl ilgi, nevis aizmirstos jau pēc maršruta beigām . Brauciens ar personīgo auto izvēlēts tāpēc, ka tieši šis transporta veids būtu vissērtākais objektu apmeklēšanai, un tiek ņemts vērā arī tas faktors ,ka auto var pārvietoties maksimāli 5 cilvēki. Līdz ar to biļetes uz objektiem nav jārezervē ilgu laiku pirms tam, izņemot vēju tuneli „Aerodium”, kur tas ir nepieciešams jebkurā gadījumā, jo laiks ir rezervēts jau vismaz divas nedēļas uz priekšu.Maršruts ir aktuāls ar to, kas tas ir neikdienišķs , tajā ir apvienotas ekstrēmās izklaides ar izaicinošiem uzdevumiem, kas autorei bija jāveic, lai radītu tūrisma maršrutu, tādu, lai tas apmierinātu mērķauditorijas vēlmes un vajadzības. Maršrutā piedāvāts apmeklēt unikālo aktivitāti „Aerodium”, kas ļauj pacelties spārnos un lidot, iepazīt Siguldas skaisto dabu un pārbaudīt savu izturību piedzīvojumu parkā „Tarzāns”, kā arī izbaudīt nedaudz no amerikāņu kalniņu burvības Siguldas rodeļu trasē . Protams, jāpiemin arī Siguldas pilsdrupu un Jaunās pils apskate, kā arī bobsleja un kamaniņu trases apmeklējums, jo tieši šie objekti iekļauti maršrutā padomājot arī par kultūrvēsturisko objektu apskati. Uzdevumi veidojot šo maršrutu bija:

1. Izstrādāt neikdienišku un aizraujošu tūrisma maršrutu tieši jauniešu mēŗķauditorijai
2. Piemeklēt atbilstošas naktsmītnes un ēdināšanu par saprātīgām cenām
3. Piedāvāt atbilstošas izlaides iespējas Siguldas pilsētā vakara noslēguma daļā
4. Sniegt izvēlētajai mērķauditorijai izzinošu informāciju par Siguldu un tās vēsturi

Maršruts vairāk tika balstīts uz dažādām aktivitātēm un ekstrēmām izklaidēm, bet netika aizmirsts arī par izzinošo pusi, jo gida stāstījuma laikā jauniešiem tiek pasniegti arī interesanti fakti par Siguldas pilsētas vēsturi un ievērojamiem cilvēkiem, kuri šeit dzīvojuši, kā arī par citiem kultūras mantojuma apskates objektiem, kurus Siguldas pilsētā iespējams apskatīt. Darbā tiek aplūkotas tādas tēmas kā : Siguldas vēsture un ģeogrāfija, Siguldas izklaides piedāvājums, Izvēlētā maršruta objektu raksturojums un citas tēmas, kuras tika analizētas un pētītas veidojot šo kursa darbu.
Lai jaunieši labāk izprastu maršruta struktūru tika izveidota tabula ar objektu aprakstu un laika plānojumu, lai maršruta laikā nevienam nerastos pārpratumi par apmeklējamo objektu secību, kā arī tiktu izslēgta iespēja apmaldīties vai nokavēt paredzēto aktivitāti. Tūristi kādu noteiktu vietu apmeklē dažādu iemeslu vadīti. Kā vienu no galvenajiem var minēt esošo resursu izmantošanu, lai apmierinātu savas vēlmes un vajadzības. Kultūras un dabas tūrisma galvenais tūristu apmeklējumu laiks ir pavasaris, vasara un rudens, aktīvais tūrisms ir iespējams visu gadu, bet lielā mērā atkarīgs no konkrētā brīža laika apstākļiem.(Brencis,2003)Rakstot kursa darbu tika izmantotas tādas grāmatas kā „Siguldas novadmācība” un „Siguldas novada gadsimtu grāmata”, kas ļāva rast pilnīgāku priekšstatu par Siguldas pilsētu un tās vēsturi. Lai labāk raksturotu Siguldas pilsdrupas un Siguldas jauno pili tika izmantota Jāņa Graudoņa grāmata „Arheoloģiskie pieminekļi Rīgas rajonā”, kā arī citas grāmatas, kas deva maksimāli pilnīgāku ieskatu maršrutā iekļauto objektu aprakstam un Siguldas pilsētas aprakstam. Tika izmantota arī Ancānes „Dabas ģeogrāfijas skaidrojošā vārdnīca, lai pilnīgāk varētu aprakstīt dabas un ģeogrāfiskos apstākļus , kā arī objektu aprakstam papildinošu informāciju varēja atrast Plauža grāmatā ‘”Tūrisma maršruti”. Apkopojot visu izmantoto literatūru tika atrasta izsmeļoša un interesanta informācija, kas bija vajadzīga maršruta izstrādei.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties