Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713957
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Pirmais uzdevums. Stāvokļa mainīgo metode    3
  Otrais uzdevums. Laplasa transformācijas    8
  Trešais uzdevums. Kompozīciju rēķini    14
  Ceturtais uzdevums. Izejas sprieguma iegūšana, modelējot ar PSpice    18
  Piektais uzdevums. Ķēdes pārvades funkcijas moduļa un fāzes raksturlīkņu aprēķini    21
  Sestais uzdevums. Analītiskais signāls    25
  Secinājumi    29
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Studiju darbs tika veikts ar mēŗki nostiprināt zināšanas ķēžu teorijā. Darba pamatā bija trīs aprēķinu metožu – stāvokļa mainīgo metode, Laplasa transformācijas un kompozīcijas rēķini, izmantošana izejas sprieguma iegūšanai. Veiktie aprēķini bija pareizi, jo pie visām metodēm rezultāti sakrita, un atšķirības praktiski ir niecīgas. Pierādījās tas, ka katra metode ir vienlīdz piemērota izejas sprieguma atrašanai. Pēc būtības katra metode ietver sarežģītus aprēķinus, taču mūsdienu pasaulē skaitļošanu var uzticēt datorprogrammām. Studiju darba galvenais palīglīdzeklis bija MATLAB programma, kas piedāvā dažādas standartfunkcijas, kas noder ķēžu aprēķinos (ode23, residue, conv). Tas atvieglo ķēžu analīzi un dod iespēju samērā ātri tikt pie vēlamā rezultāta. Svarīgs palīglīdzeklis ir arī Pspice ķēžu modelēšanas programma. Tā dod iespēju iegūt tos pašus rezultātus, ko veic ar skaitļošanu, tādejādi ir iespēja veikt salīdzināšanu un pārbaudīt, vai rezultāts ir pareizs.
Elektrisko ķēžu analīze ir sarežģīta, jo ķēdē notiekošos procesus var izskaidrot ar komplicētām matemātiskām metodēm. Ķēdēs, uz kurām iedarbojas ar laikā mainīgiem signāliem un kuras satur induktīvos un kapacitatīvos elementus, notiek pārejas procesi, enerģijas uzkrāšanās un izlāde, kā rezultātā izejas sprieguma forma atšķiras no ieejas sprieguma.
Darba izpildes procesā grūtības sagādāja darbs ar MATLAB programmu, jo tas ir sarežģīts un spēcīgs instruments, ar kuru jāprot korekti darboties. Grūtības sagādāja arī izprast, kā pareizi pielietot nepieciešamās aprēķinu metodes tieši konkrētajai ķēdei, jo katrai elektriskajai ķēdei ir savas īpatnības.
Veicot šo kursa darbu, guvu papildus zināšanas, priekšstatus un kopumā noderīgu pieredzi ķēžu analizēšanā. Varēju pārbaudīt savas spējas ķēžu aprēķinos, jo aprēķinu veikšana pie dažādām metodēm deva iespēju salīdzināt rezultātus. Varu secināt, ka studiju darba uzdevumus paveicu veiksmīgi un samērā pareizi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1343827
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties