Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:713302
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.06.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Piegādātāji var diktēt noteikumus un ietekmēt organizāciju, kas savukārt var atsaukties uz patērētāju. Piegādātājs var diktēt noteikumus, ja piegādātāja produkts- izejvielas, komplektējošās detaļas, utt. Ir nozīmīgas organizacijai; šis produkts ir unikāls un nepastāv izvēles iespējas; piegādātāji ieinteresē galvenos patērētājus un izveido monopolstāvkli; piegādātāju skaits ir neliels un koncentrējas uz konkrēto nozari; piegādātāji izveido savas asociācijas vai apvienības un regulē piegādes nosacījumus; piegādātāji ienāk nozarē un uzsāk ražošanu,radot konkurenci, ietekmējot patērētājus.
Jaunpienācēju draudi ir atkarīgi no tā, kādas ir noteiktas nozarē ieiešanas barjeras. Jaunpienācēji var sadarboties ar nozarē esošajām organizācijām.
Aizstājējprodukts var būtiski ietekmēt tirgu un cenu, gan to samazinot, gan palielinot. Atsevišķi aizstājēprodukti tigū ienāk samērā vienkārši, pamatā tie ir tā saucamie prestiža produkti- modes preces, medikamenti, automašīnas, kuru iegādi nosaka ne tikai vajadzība, bet arī ieņemamais amats, vēlēšanās būt līdzvērtīgam citu personu vidū, nozīmīgi ienākumi.
Esošos konkurentu var izvērtēt ņemot vērā pakalpojuma specifiku, to tigus daļu, neparastās īpašības vai pievilcību, cenas priekšrocības, finansiālo pozīciju un to iespējamo nākotni.
Klientu skatījumā ir divi atribūtu veidi, kas piemīt pamatlīdzekļiem un piesaistītajiem līdzekļiem. Pamatlīdzekļi ir vajadzīgi, lai organizācija turpinātu savu darbību Pamatlīdzekļi ievada spēlē. Tie īpaši nesatrauc klientus, jo tie cer, ka viņi ir savā vietā. Piesaistītos līdzekļus (sviras) izmanto uzņēmuma darbības nodrošināšanai. Konkurentiem var būt atšķirīgi sviru atribūti, un viņi tos lieto klientu pievilināšanai.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties