Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712731
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir skandināvi?
Skandināvi, kuri aukstās ziemas naktīs pie sprēgājošiem pavardiem stāstīja cits citam šos nostāstus, nāca no tagadējās Norvēģijas, Zviedrijas, Dānijas, Somijas un Islandes, kaut arī viņi ir apmetušies arī citās zemēs. Savulaik viņus dēvēja par vikingiem, jo viņi bija drosmīgi, kareivīgi ļaudis, kuri turklāt dzīvoja nežēlīgā laikmetā un bargos klimatiskos apstākļos. Vairākums skandināvu mītu un leģendu vēsta par varonīgiem dieviem karotājiem. Šo nostāstu senākās versijas attiecināmas uz laiku pirms diviem tūkstošiem gadu, bet kopš tā laika mīti un leģendas ir krietni mainījušas.

Kā skandināvu mīti un leģendas nonākušas līdz mums?
Daudzos mītos un leģendās apdziedātās ainas parādās uz vikingu grebumiem, tāpat saglabājušies divi galvenie rakstītie avoti, poētiskā jeb Senākā Eda, kas saukta arī par jaunāko Edu. Prozas Eda bija visslavenāko mītu un leģendu apkopojums, kuru pierakstījis islandietis Snorri Sturlusons (1179 – 1241). Kad Snorri Sturlusons pierakstīja šos mītus un leģendas, tie jau bija ļoti veci, bet, pateicoties viņam, mēs zinām tik daudz par skandināvu teiksmām. Poētiskā Eda sastāv no 34 dažādu autoru dzejojumiem, un savu vārdu tā ieguva 17.gadsimtā, kad šīs vārsmas tika apkopotas.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties