Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712356
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.07.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Konfūcija mācība .

Konfūcijs nav jaunas patiesības atklājējs , bet drīzāk tautas ētisko vērtību , ideālu apkopotājs un tradicionālās morāles kopējs ,viņš uzsver pagātnes piemērus aicina ievērot paražas , godināt mirušo garus , piekopt visus rituālus , jo tas palīdz nostiprināt sabiedrisko kārtību . Konfūcijs uzskata, ka cilvēkam nav jēgas spriests par reliģiskām problēmām , kamēr viņš nav apguvis prasmi ievērot morāles normas un kontrolēt, savaldīt sevi , kamēr cilvēks nav kļuvis rīcības noteicējs .Konfūcija mācības pamatmērķis ir mācīt un attīstīt cilvēku tā , lai tas būtu noderīgs valstij. Savukārt valsts dod indivīdam drošības garantijas , tai jākļūst par dzīves orientieri un augstāko autoritāti .
Konfūcijs pats uzsver , ka viņa mācību caurvij viens „pavediens ”(iguaņ) Mācekļi un sekotāji to vienmēr izpratuši dažādi: Dzendzi to uzskata par sirdsapziņu un labestību , bet vēlākie domātāji to izprot kā uzskatu par vienveidību (vienu prātu) dažādu jautājumu risināšanā .
Valda uzskats , ka Lielā mācība (dasjue- izglītība pieaugušajiem ) ir īss Konfūcija ieskatu kopsavilkums , ko sarakstījis viņš pats .Varbūt pēdējais nav īsti ticams , tomēr jāatzīst, ka teksts atspoguļo Konfūcija ievirzi .
Darba Luņjui galvenā ideja ir humānisms un cilvēcība . Konfūcijs to raksturo ar plašas kategorijas „žeņ” palīdzību . Hieroglifs žeņ sastāv no divām daļām – cilvēks un divi . tātad galvenā ideja ir cilvēka spēja atrasties citu cilvēku sabiedrībā , spēja komunicēties . Cilvēks , kuram piemīt žeņ ir savaldīgs, pieklājīgs un ciena rituālus .Konfūcijs teicis :”izejot pa vārtiem izturies tā , it kā tu gaidītu augstus viesus .Izturies pret cilvēkiem tā , it kā tu ar viņiem veiktu lielu rituālu, nedari citiem to , ko tu negribi , lai darītu tev . ” Līdz žeņ nonāk tikai cildenie , kas tikumiski pilnveidojas , cienī …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1127395
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties