Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712259
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.07.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    4
  DUBULTPILSONĪBAS TIESISKAIS REGULĒJUMS LATVIJĀ    5
  DUBULTPILSONĪBA CITĀS VALSTĪS UN STARPTAUTISKAJOS LĪGUMOS    11
  NOBEIGUMS    14
  Izmantotās literatūras un normatīvo aktu saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Latvijā aktuālas kļuvis jautājums par iespēju izveidot dubultpilsonības institūtu. Lai gan formāli „Pilsonības likums” nosaka, ka personai, kura tiek uzņemta pilsonībā nevar veidoties dubultpilsonība, tomēr viennozīmīgi aizliegta tā netiek Atsevišķos gadījumos var izveidoties situācija, kad personai ir dubultpilsonība un zināmā mērā „Pilsonības likums” ir pretrunīgs.
Saistībā ar izceļojošo iedzīvotāju atgriešanu Latvijā, viens no piedāvātajiem rīcības virzieniem ir ārvalstīs dzīvojošo Latvijas pilsoņu bērnu tiesības uz dubultpilsonību. Tā paredz bērnam piešķirt divas pilsonības - valsts, kurā viņš dzīvo un Latvijas Republikas pilsonību. Arī Deklarācijā par Ministru kabineta iecerēto darbību norādīta iecere veicināt ārzemēs dzīvojošo latviešu un Latvijas iedzīvotāju atgriešanos un reintegrēšanos Latvijas sabiedrībā, izskatot dubultpilsonības institūta atjaunošanas aspektus un iespējas.
Šajā sakarā rodas jautājums, vai Latvija ir gatava mainīt esošo normatīvo aktu bāzi pilsonības jomā un iespējami pārejošu grūtību risināšanā pilnībā izveidot dubultpilsonības institūtu vai noteikt to tikai kā izņēmumu, kas faktiski ir jau šobrīd, nedaudz paplašinot to personu loku, kuriem var būt dubultpilsonība.
Vēl viens no pilsonības aspektiem ir jautājums par augstāko valsts amatpersonu dubultpilsonību. Kā zināms, tad speciāla likuma par ierobežojumiem personām ieņemt augstākos valsts amatus, pašreiz nav. Tomēr nesenā pagātnē šis jautājums bija pietiekami aktuāls, lai 8. Saeima 1.lasījumā pieņemtu likumu „Par ierobežojumiem personām ar dubulto pilsonību ieņemt augstākos valsts amatus”.
Šī referāta mērķis ir noskaidrot kāds dubultās pilsonības tiesiskais regulējums pastāv Latvijā, kā arī citās valstīs un starptautiskajos normatīvajos aktos, kā arī iespējamās tiesiskā regulējuma izmaiņas šajā jomā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties