Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:712207
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Luga “Trīs māsas” ir reālistiska drāma IV cēlienos, kas norisinās kādā Krievijas guberņas pilsētiņā. Centrā ir Prozorovu ģimene, kurā ir trīs māsas – Olga, Maša, Irina – un brālis Andrejs. Prozorovu ģimene provincē jūtas nospiesta un ilgojas pārcelties uz Maskavu. Māsas ir izglītotas sievietes, kas uzaugušas Maskavā, bet jau 11 gadus viņas dzīvo mazpilsētā. Maskava māsām saistās ar laimīgo bērnību, tā ir kā sapnis, ilgu piepildījums, it kā atgriešanās tur varētu atrisināt visas viņu problēmas.
Olga strādā par skolotāju, Maša ir neveiksmīgi precējusies ar skolotāju Fjodoru Kuliginu. Jaunākās māsas tēlā visspilgtāk ir iezīmes ilgas pēc Maskavas. Andrejs ir izglītots jauns vīrietis, kam visi paredz spožu nākotni zinātniskajā karjerā, ja viņš dotos uz Maskavu, viņš ir iemīlējies Natašā Ivanovā, kas vēlāk kļūst par viņa sievu. Luga sākas Prozorovu ģimenes tēva nāves gadadienā, kas sakrīt ar Irinas vārdadienu, kam par godu notiek neliela sanākšana, kuras laikā autors iepazīstina ar visiem lugas personāžiem. Svinību beigās Andrejs bildina Natašu. Lugas II cēliens parāda Prozarovu ģimeni pēc kādiem diviem gadiem ziemas vakarā, kad Nataša un Andrejs jau ir precējušies un viņiem ir dēls. Mašai sākas dēka ar apakšpulkvedi Veršinu, kas ir neveiksmīgi precējies ar sievieti, kurai ir tieksme uz pašnāvību. Irina ir uzsākusi strādāt telegrāfā, bet darbs viņai nesniedz gandarījumu. Trešais cēliens, ar ugunsgrēku fonā, iezīmē pārmaiņas māsu cerībām. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1117216
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties