Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:711382
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Starpvaldību teorija uzskata, ka galvenās, kas virza Eiropas integrāciju ir nacionālo valstu valdības. No vienas puses arī Eiropas Savienībā tas atspoguļojās, bet tajā pašā laikā lielu lomu integrācijas teorijā spēlē arī Eiropas Savienības institūcijas, kas šo integrāciju vada un kontrolē. Šajā jautājumā starpvaldību teorijas piekritēju viedoklis pilnībā nesakrīt ar ES struktūru.
Reālie starpvaldību teorijas pārstāvji uzskata, ka galvenais sarunu process ir vienošanās. Arī šī pazīme tikai daļēji ir redzama ES. No vienas puses, vienošanās gan valstu starpā, gan ES institūciju iekšpusē notiek, bet no otras puses, piemēram, vajadzīgo rezultātu Eiropas Komisijā panāk ar kvalificētā balsojuma palīdzību. Rezultātā nevarētu teikt, ka tā ir pilnīga vienošanās, ja dažu pārstāvju viedoklis vairākuma priekšā tiek nospiests.
„Kaulēšanās” Eiropas Savienības iekšienē, manuprāt, visvairāk notiek tieši Eiropadomē. Tā iemesla dēļ, ka šeit lēmumus ir jāpieņem pēc vienprātības principa. Tā kā to panākt ir grūti, vienā gadījumā kādas valsts pārstāvis var piekāpties, ar nosacījumu, ka nākamajā, viņam interesējošā jautājumā, šī piekāpšanās viņam tika „atlīdzināta” ar viņam pozitīvi rezultātu.
Vēl Eiropas Savienībā ir redzamas tādas liberālā integovermentālisma iezīmes kā valdības prioritātes dažādās politikas jomās. Tas ir pilnīgi saprotami, jo katra jomā ir savas vajadzības un mērķi, līdz ar to arī prioritātes atšķiras. Tāpat tās atšķiras arī valstu starpā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330093
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties