Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:709960
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ivads    3
2.  No kā sastāv vēja ģenarators un kam to pieslēgt    4
3.  Vēja rašanās    5
4.  Vēja ātrums ballēs    6
5.  Vēja enerģija    8
6.  Vējš kā enerģijas avots    10
7.  Orogrāfija    11
8.  Vēja ātruma mērīšana    12
9.  Vēja rozes    13
10.  Vēja ģenarātoru cenas    14
11.  Maglev vēja ģenarātori    16
12.  Secinājumi    17
13.  Nobeigums    19
14.  Izmantotā literatūra    20
15.  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
1.Manuprāt visizdevīgāk ir enerģiju kuru mēs iegūstam no vēja ģenaratoriem ir uzkrāt akumulatoros, jo var notikt visādas traģedijas piemēram pārplīst elektrības vadi, bet ja jums ir akumulatori tad jums nav nekāda skāde. Ja jūs esat enerģiju pārdevuši uzņēmumam un to neuzkrājat akumulatoros tad jums pazūd elektrība.
2.Pēc šīs literatūras avotiem var secināt, ka vējš ir radies no saules enerģijas – to es diemžēl nezināju. Ja saules aktivitāte ir maza, tad vēji būs vārgāki, jo saules enerģija ir galvenais vēja rašanās faktors.
3. Izpētot literatūras avotus secinu, ka visai veida enerģijai ir stipruma mērīšanas tabulas un specefiski vārdi ar saviem simboliem vai tos mēra ballēs, bet vējam ir vienkāršākā sistēma, jo to mēra ballēs no 1 balles, kas ir bezvējš, līdz 12 ballēm kas ir orkāns.
4.Pēc manām domām lai saražotu apmierinošu daudzumu enerģijas dabā ir jābūt normālam gaisa blīvumam, pietiekama lieluma rotora laukumam un 2 baļļu spēcīgam vējam. Vislabāk vēja ģenarātorus ir uzstādīt mērenajās zemēs līdzenos apgabalos vai jūrā, jo tur ir aukstāks gaiss un tādēļ būs lielāks atmosfēras spiediens, līdzenākās vietās būs vairāk vēja un pats galvenais lai nebūtu nekādu šķēršļu vējam piemēram koki, mājas un klintis.
5.Pēc iegūtās informācijas, vējš ir vērā ņemams enerģijas avots. Labvēlīgos apstākļos tā plaša izmantošana var sekmēt cilvēces progresu.
6. Secinot iegūtos matreālus vēja ģenarātorus var veidot arī kalnos, bet tie ir jānovieto dabīgajos tuneļos tas ir starp kalnu grēdām kur vēja enerģija tiek saspiesta , tādejādi tiek radīts spēcīgāks vējš. Vēl vēja ģenaratorus var novietot līdzenu kalnu virsotnēs, jo vējš kas plūst kalnu lejasdaļā tiek pārvadīts augšup, ja kalns ir līdzenāks, tad kalna aukšdaļā būs spēcīgāks vējš.
7. Kā liecina literatūras avoti vēju tradicionāli izmēra ar kausu ananometru. Tam ir ass kurai ir pievienoti 3 horizontāli kausi kuri notver vēju un tādejādi tas griežas konkrētajā virzienā. Dati tiek ievietoti automātiski.
8. Es secinu ka vēja rozes ir pats nozīmīgākais vēja fermā, jo dēļ šiem pētījumiem kuri ir veikti vizmaz 6 mēnešus vai ilgāk pirms uzbūvē vēja fermu kur būs vēja ģeneratori. Dēļ vēja rozēm var noteikt pret kuru debespusi ir visizdevīgāk novietot vēja ģenaratorus.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1321628
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties