Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:709861
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Apdrošināšana    4
1.1.  Vēsture    4
1.2.  Apdrošināšanā izsniegtās licences    5
2.  Apdrošināšanas kompānijas    8
2.1.  Ergo    8
2.2.  Balta    9
2.3.  BTA    13
3.  Pētījuma analīze    17
  Secinājumi    21
  Izmantotās informācijas avotu saraksts    22
  Anotācija    23
  Pielikums    24
Darba fragmentsAizvērt

Apdrošināšana- īpašs ekonomiskās darbības veids, kas saistīts ar mantisko interešu zaudējuma riska pārdali starp apdrošināšanas dalībniekiem (apdrošinājuma ņēmējiem), ko veic specializētas organizācijas (apdrošinātāji), kas nodrošina apdrošināšanas iemaksu akumulāciju, apdrošināšanas rezervju veidošanos un apdrošināšanas izmaksu veikšanu apdrošināto mantisko interešu zaudējuma gadījumā (1, 9.).
1.1. Vēsture
Apdrošināšanai ir vairāku gadsimtu vēsture. Apdrošināšana attīstījās pakāpeniski, ar laiku vairāk un vairāk pilnveidojoties, bet tās sākumi ir tik tālu pagātnē, ka vairs nav iespējams precizēt tās rašanās laiku. Jau otrajā gadsimtā pirms mūsu ēras pastāvēja kaut kas līdzīgs apdrošināšanai. Piemēram, tirdzniecības karavāna dalībniekiem bija jāatrunā tas fakts, ka zaudējumi, kas radīsies uzbrukuma, zādzības vai stihijas gadījumā, tiks sadalīti starp visiem vienādi. Šī tēze tika ierakstīta Babilonijas cara Hammurapi likumu kopojumā.
Ir interesanta Romas impērijas apdrošināšanas sistēma, kur tika praktizēta ideja, kuru vēlāk pārņēma arī citas tautas. Tur eksistēja tā saucamās kolēģijas, kur iestājoties un iemaksājot iepriekšējo maksu, ģimenes varēja saņemt zināmu summu apbedīšanas izdevumu segšanai viena no ģimenes locekļiem nāves gadījumā.
Ar laiku sākās dažādu apdrošināšanas veidu nodalīšana. XVIII gadsimta sākumā jau eksistēja trīs apdrošināšanas veidi: lopu nobeigšanās apdrošināšana, uguns apdrošināšana un jūras apdrošināšana. Pēdējā parādījās XIII gadsimtā, kas kļuva par flotes un tirdzniecības kuģniecības attīstības rezultātu tādās valstīs kā Francija, Holande un Anglija.
Ražošanas un tehnikas attīstība ietekmēja apdrošināšanas kompāniju nostiprināšanos un paplašināšanos Eiropas valstīs, kā arī piedāvāto apdrošināšanas pakalpojumu palielināšanos. Parādījās arī personas apdrošināšana. Tomēr, sakarā  ar sabiedrības noslāņošanos bagātajos un nabagos, tā neieguva popularitāti, jo tikai maza sabiedrības daļa varēja atļauties apdrošināt savu dzīvību no nelaimes gadījumiem.
XX gadsimta pirmajā pusē apdrošināšana sāka intensīvi attīstīties. Sākās apdrošināšanas monopolizācija, apdrošināšanas kapitāla uzkrāšana un koncentrācija, apdrošināšanas līdzekļu investēšana rūpniecības nozarēs un lauksaimniecībā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1135562
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties