Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:704423
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Pētījuma mērķi un uzdevumi    3
  Pētījumā izmantotās metodes    4
1.  Par kukuļošanu    5
1.2.  Korupcija    5
2.  Korupcijas cēloņi    7
2.1.  Apstākļi, kas veicina korupciju    8
3.  Korupcijas sekas    10
4.  Pētījums    12
  Secinājumi un priekšlikumi    15
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi un priekšlikumi
Apkopojot pētījuma rezultātus, ir redzams, ka ir vairāk to iemeslu, kad respondenti būtu gatavi tomēr dot kukuli kādai valsts amatpersonai nekā to nedot vispār. Un biežākie iemesli, kuru dēļ respondenti dotu kukuli, ir tas, ka būtu lielāka drošība, ka problēma vispār tiks risināta un ekstremālas situācijas saistītas ar dzīvības un nāves jautājumiem un veselību. Savukārt, neviens no respondentiem nedotu kukuli kādai valsts amatpersonai, jo viņuprāt attiecīgās profesijas pārstāvji netiek pienācīgi atalgoti.
Lielākā daļa aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, kopumā 59% vispār nebūtu un drīzāk nebūtu nekā būtu gatavi ziņot, ja viņi saskartos ar kukuļošanas gadījumiem.
Par galveno iemeslu, kas ir viens no iespējamajiem korupcijas cēloņiem, respondenti norāda - nesamērīgi liela naudas loma politiskās varas iegūšanā, bet otrs populārākais iemesls ir neadekvāts atalgojums.
50% no respondentiem norāda tiesisko nihilismu (neticība likumu varai) un to, ka tiek grauta iedzīvotāju ticība Latvijas valstij kā galvenās korupcijas sekas. Tas, ka viena iedzīvotāju daļa iedzīvojas uz citu rēķina un neienāk nauda valsts budžetā arī ir norādītas kā būtiskākās korupcijas sekas.
Izpētot visas anketu atbildes, var secināt, ka lielākā daļa Latvijas Republikas iedzīvotāju, kuri pildīja anketas, pat apzinoties korupcijas cēloņus un tās izraisītās sekas, tāpat būtu gatavi paši dot kukuli kādai valsts amatpersonai. Līdz ar to korupcija paplašinās, jo arī lielākā daļa respondentu norādīja, ka nebūtu gatavi ziņot par citiem kukuļošanas gadījumiem.
Autors uzskata, ka tikmēr kamēr paši iedzīvotāji nebūs gatavi nedot kukuļus, lai risinātu savas vai citu personīgās problēmas, problēmas turpinās pastāvēt visā valstī kopumā. Ir jāziņo par katru kukuļošanas gadījumu, ja kādam ir nācies saskarties ar to, jo tādā veidā korupcijas apmērus var samazināt un līdz ar to korupcijas izraisītās sekas samazinās. Autors arī uzskata, ka galvenais ir novērst korupcijas cēloņus un apstākļus, kas to veicina, lai pēc tam nav jācīnās ar tās sekām, kas ir daudzreiz grūtāk.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties