Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:703044
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Eirokodeksu priekšvēsture, sistēma, to struktūra. 2. un 6. EC struktūra un darbības sfēras, saistītie standarti.
Eirokodeksu priekšvēsture: Mērķis – samazināt tehniskos šķēršļus tirdzniecībā un harmonizēt tehniskos noteikumus. ES valstis 1975.g sāka vienotas būvnormatīvu sistēmas izstrādāšanu dalībvalstīs. 1989.g tiek izveidota speciāla Tehniskā Komiteja – TC250, kas nodarbojas ar EC izstrādāšanu. Pirmie pagaidu EC (ENV) iznāca 1990.g. EC darba versijas (priekšstandartus) apzīmē ar prEN. Apstiprinātie EC tiek apzīmēti ar EN. (ENV → prEN → EN → LVS EN).
Šobrīd tiek izstrādāti risinājumi gadījumiem, kur EC konfliktē ar nacionālajiem standartiem, kā arī tiek gatavota EC revīzija un izvērtēšana un nākošās paaudzes EC publicēšana.
#2 un #6 EC darbības sfēras – 2. EC atbild par dzelzsbetona konstrukcijām un to projektēšanu; 6. EC atbild par mūra konstrukciju būvju un būvniecības darbu projektēšanu.
#2 Eirokodeksa struktūra: 1. Vispārīgie norādījumi; 2. Projektēšanas pamati; 3. Materiāli; 4. Ilgizturība un stiegrojuma aizsargslānis; 5. Strukturālā analīze; 6. Nestspējas robežstāvokļi (ULS); 7. Ekspluatējamības robežstāvokļi (SLS); 8. Stiegrojuma elementu detalizēšana; 9. Konstrukcijas elementu detalizēšanu; 10. Papildus noteikumi saliekamā betona elementiem; 11. Konstrukcijas no vieglbetona; 12. Konstrukcijas bez stiegrojuma un mazstiegrota betona konstrukcijas.
#6 Eirokodeksa struktūra: Daļa 1-1: Vispārīgi noteikumi ēkām – Noteikumi stiegrotam un nestiegrotam mūrim; Daļa 1-2: Ugunsizturības aprēķins; Daļa 1-3: Detalizēti noteikumi par sānu slogošanu; Daļa 1-X: Kompleksas formas šķērsgriezuma mūra konstrukcijās; Daļa 2: Projektēšana, materiālu izvēle un mūra izpildīšana; Daļa 3: Vienkāršoti un vienkārši noteikumi (vadlīnijas) mūra konstrukcijām; Daļa 4: Konstrukcijas ar mazākām prasībām stiprībai un ilgmūžībai.
Saistītie standarti: Ar 2. EC papildus saistīti EN 197-1; EN 206-1; EN 12390; EN 10080; EN 10138; EN ISO 17760; ENV 13670; EN 13791; EN ISO 15630.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties