Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:702211
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    7
1.1.  Nekustamā īpašuma tirgus attīstība Latvijā    8
2.1.  Sociālā faktora izvērtējums    19
2.2.  Ekonomisko un tiesisko apstākļu izvērtējums    24
2.3.  Fiziskā faktora ietekmes izvērtēšana    27
3.  ZEMES DARĪJUMU ANALĪZE    31
3.1.  Zemes darījumu analīze pēc darījuma objekta veidiem    31
  SECINĀJUMI    39
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    40
  PIELIKUMI    42
Darba fragmentsAizvērt

Darba mērķis - izanalizēt zemes tirgu Jelgavas rajona Svētes pagastā.
Mērķa izpildei izvirzīti sekojoši uzdevumi: Veikt literatūras apskatu par zemes tirgu, izskatīt likumus, kas saistīti ar nekustamo īpašumu, veikt zemes darījumu analīzi.
Darba pirmajā nodaļā ir iekļauts analītisks literatūras apskats par nekustamā īpašuma tirgu. Sīkāk izpētīta nekustamā īpašuma tirgus attīstība Latvijā un normatīvo dokumentu ietekme uz nekustamā īpašuma tirgu.
Darba otrajā daļā sniegti Svētes pagasta nekustamā īpašuma tirgus raksturojošie un ietekmējošie faktori. Sīkāk izvērtēts sociālais faktors, ekonomiskais un tiesiskais, kā arī fiziskais faktors.
Darba noslēgumā izanalizēts Svētes pagasta zemes un zemes ar būvēm darījumu tirgus. Veikta zemes un zemes ar būvēm datu darījumu analīze. Veidotas diagrammas, kas attaino nekustamā īpašuma tirgus datus Svētes pagastā.
Jēdziens nekustamais īpašums parasti asociējas ar zemes gabalu un visām uz tā esošajām ēkām, būvēm un inženierkomunikācijām ieskaitot gaisa telpu virs tās un zemes dzīlēs noslēptām bagātībām.
Ar nekustamo īpašumu mēs saprotam zemes gabalu ar visām ēkām, būvēm, gaisa telpu, zemes dzīlēm.
Īpašums ir pilnīgas varas tiesības pār lietu, t.i., tiesību valdīt un lietot to, iegūt no tās visus iespējamos labumus, un rīkoties ar to. Savukārt, īpašnieks ir persona, kuras īpašuma tiesības ir ierakstītas zemes grāmatā.
Mūsdienās, gandrīz ikviena rīcībspējīga persona, dzīvojot LR ir saskārusies ar īpašuma tiesību iegūšanas jautājumiem. Īpaši aktuāli pēdējo gadu laikā ir jautājumi, kas skar nekustamo īpašumu, kura īpašumtiesību iegūšanas darījumu skaits ir strauji palielinājies. Tas ir saistīts ar to, ka nekustamais īpašums ir nostabilizējies kā stabila, nezūdoša vērtība. Tā rezultātā ir novērojams straujš nekustamā īpašuma tirgus cenu kāpums. Pēdējā laikā īpaši aktuāls nekustamā īpašuma jautājums ir arī saistībā ar privatizācijas pabeigšanu.
Šā gada pirmajā ceturksnī kopumā bija vērojama nekustamā īpašuma
tirgus stabilizēšanās tendences un aktivitātes pieaugums. Pircēji ir pielāgojušies jaunajiem banku kreditēšanas nosacījumiem, bet pārdevēji - gatavi apspriest sākotnēji nosauktās cenas. Tā rezultātā aizvien vairāk palielinās cenu diferenciācija. Cenas ir atkarīgas ne tikai no nekustamā īpašuma atrašanās vietas, tehniskā stāvokļa un infrastruktūras, bet arī no pārdevēja nepieciešamības īpašumu pārdot.
Lai sasniegtu izvirzīto mērķi, tika izmantoti dažādi literatūras avoti – normatīvie akti, apskatot Latvijas Republikas Satversmi, kā arī LR likumus, Ministru kabineta noteikumu. Tā kā mūsdienās ļoti plašs informācijas apjoms ir internetā, tad tika izmantots arī šis informācijas avots.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1130200
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties