Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:702058
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.07.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 28 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  KULTŪRAS TŪRISMS    5
1.1.  Kultūras tūrisma resursi    5
1.2.  Kulinārais tūrisms kā viens no kultūras tūrisma veidiem    6
2.  LĪBIEŠU KULTŪRVĒSTURISKAIS MANTOJUMS    9
2.1.  Lībiešu tradicionālie ēdieni    10
2.2.  Kulinārā tūrisma piedāvājums Lībiešu krastā un tuvākā apkārtnē    15
2.3.  Kulinārā mantojuma popularizēšana un izmantošana    16
3.  LĪBIEŠU KRASTA KĀ CEĻOJUMA GALAMĒRĶA RAKSTUROJUMS    18
3.1.  Ģeogrāfiskā atrašanās vieta    18
3.2.  Infrastruktūra un ilgtspējīga tūrisma attīstība perspektīvā    19
3.3.  Lībiešu krasta uzņēmējdarbības raksturojums    21
4.  LĪBIEŠU KULINĀRĀ TŪRISMA SAGLABĀŠANA    23
4.1.  Pētījuma materiāls un metode    23
4.2.  Pētījuma rezultātu analīze    24
4.3.  Intervijas veidā iegūtā informācija    30
  SECINĀJUMI    32
  PRIEKŠLIKUMI    33
  PIELIKUMI    34
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN AVOTI    41
Darba fragmentsAizvērt

Lauku tūrisma ceļojuma nolūks ir vēlme iepazīties ar lauku dzīvi. ikdienu un lauksaimniecisko ražošanu, atpūsties laukos. Lauku tūrisms ietver arī atpūtas un kultūras tūrisma elementus (Tūrisma un viesmīlības terminu skaidrojošā vārdnīca 171.lpp.).
Saskaņā ar zinātniskā raksta teksta daļu "Wolf (2006)" pārtikas tūrisma aktivitātes ir iekļautas lauku tūrismā, kas koncentrējas uz ēdienu un dzērienu baudīšanas meklēšanu un orientējas uz atšķirīgo, kā arī iespaidīgiem kulinārijas pasākumiem un pieredzi. (Journal of sustainable tourism, 2013, food tourism in protected areas)
Tāpat kulinārais tūrisms salīdzinoši klusajā Lībiešu krastā ir neatņemama ekotūrisma sastāvdaļa.
Diskutējot par ekotūrisam atbilstošu ēdienkarti un piedāvājuma noformējumu, jāapsver iespēja ēdienkartē ietvert 80-100% ēdienu, kas gatavoti no bioloģiskās lauksaimniecības produktiem. Tomēr jāņem vērā fakts, ka tūrists, īpaši ekotūrists, cenšas meklēt kaut ko īpaši oriģinālu, attiecīgai vietai raksturīgu. Ēdiens, līdzīgi dabas objektiem, kultūrvēstures pieminekļiem un piedzīvojumiem, tūrisma industrijā ir ļoti nozīmīgs elements. Svarīgs ir psiholoģiskais efekts - ēdieni, ja tie ir atstājuši iespaidu, ilgi paliek atmiņā (Ēriks Leitis. Ekotūrisms Latvijā: problēmas un risinājumi ilgtspējīgas tūrisma nozares pilnveidošanā. 81.lpp.).
Pēc autora domām, kulinārā tūrisma būtība ir ēdiena gatavošanas mākslas izzināsšana un pagatavotā produkta baudīšana, jaunas kultūras iepazīšana un pieņemšana. Tāpat kulināro tūrismu var saistīt ar jebkuru citu tūrisma veidu, kas ir attīstīts konkrētajā reģionā, jo tikai paēdis tūrists ir apmierināts tūrists.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties