Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:701500
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.10.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

N. Horns savā darbā „Ievads tiesību zinātnē un tiesību filozofijā” I nodaļā raksta par tiesību definīciju un ar tiesībām saistītajām cerībām un arī par demokrātisku tiesisku valsti, kā arī par tiesību normām.
Šķiet, ka tiesības Rietumu izpratnē ir nepieciešamas cilvēku kopdzīves regulēšanai ar kurām nereti tiek saistītas lielas cerības. Ar tiesībām ir saistīta tāda diezgan būtiska dilemma, proti, tā kā patstāvīgi paplašinās valsts likumdošana visās dzīves jomās tad tiek pieprasīti arvien jauni likumi vai pastāvošo likumu uzlabojumi, taču tai pat laikā atskan sūdzības par likumisko regulējumu plūdiem, to daudzumu un sarežģītību. 1 Jāpiebilst, ka modernajām sabiedrībām ir raksturīga tiesību normu nepārtraukta attīstīšanās, jo tās apmierina noteiktas vajadzības un cerības.
Runājot par tiesībām un to definīciju taisnīgums kā cilvēku kopdzīves pamatjautājums patstāvīgu kļūst aktuāls kopsakarā ar tiesībām, tāpēc šķiet būtiski ir piebilst to, ka no sabiedrības puses bieži tiek pieprasīti taisnīgi likumi, tādā kontekstā, ka likumu piemērošana attiecībā uz konkrētu pilsoni konkrētā gadījumā pārkāpj taisnīgumu. Jāpiemin, ka attiecības starp tiesībām un taisnīgumu pieskaitāmas pie konstantajām problēmām un šīs attiecības ir tiesību zinātnes īstenais filozofiskais jautājums.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties