Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:701356
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Izpētes jautājumi: atbilstošās nozares raksturojums, tajā pastāvošās tendences, ietekmes faktori nozarē (mikro un makro vides aspekts).
Situācijas izvērtējums
Metālapstrāde ir stratēģiska nozare, tā ir augstas pievienotās vērtības nozare, kurā nepieciešamas plašas zināšanas un pieredze un kas apgādā visas pārējās tautsaimniecības nozares ar mašīnām, ražošanas sistēmām, sastāvdaļām un saistītajiem pakalpojumiem, kā arī ar minētajām nozarēm vajadzīgajam tehnoloģijām un zināšanām. Metālapstrāde ir nevis viendabīga, bet gan ļoti daudzveidīga nozare, kas aptver ļoti daudzas apakšnozares. Metālapstrādes nozare ir viena no straujāk augošajām tautsaimniecības apakšnozarēm Latvijā. Metālapstrādes un mašīnbūves nozarē saražo 16% no kopējā Latvijas rūpniecības apjoma, 70% no nozares ražošanas kopapjoma eksportē. [1.]
Metālu un metālapstrādes nozares nodrošina 8,5% no apstrādes rūpniecības pievienotās vērtības. Metālu un gatavo metālu izstrādājumu nozare ir galvenokārt orientēta uz eksportu (caurmērā 70% no kopējās realizācijas), tādēļ nozares attīstību galvenokārt nosaka ārējā tirgus attīstības tendences.
Pēc CSP datiem, par pērnā gada septembri, eksporta nozare ar vislielāko apgrozījumu ir metālapstrāde, veidojot gandrīz 19% no eksporta kopapjoma. Iemesli, kādēļ Latvijā, kur nav metālrūdas ieguvju, par galveno eksportpreci izvirzījušies metālizstrādājumi, jāmeklē "ne tuvākajā pagātnē vai padomju laikos, bet jāatkāpjas krietni tālākā vēsturē – jau uz viduslaiku cunftēm," "Latvijas ģeogrāfiskais novietojums spēlē būtisku lomu. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233598
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties