Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Vides pārskats teritorijai starp Liepājas ezeru, ezera krasta līniju, vēco ostmalu, Ezerkrasta dzīvojamo rajonu un Pērkones kanālu

     

    Referāts5 Dabas aizsardzība

1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:700359
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.06.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
1. Vides pārskats par Liepājas ezeru un pieguļošām teritoeijām tika izstrādāts 2005. gada jūnijā - septembrī. Vides pārskats izstrādāts saskaņā ar likumiem „Par ietekmes uz vidi novērtējumu” un „Teritorijas plānošanas likumu” un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 157 „Kārtība, kādā veicams ietekmes uz vidi stratēģiskais novērtējums” (03.23.2004.), un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 883 „ Vietējās pašvaldības teritorijas plānošanas noteikumi” (19.10.2004.) un Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts biroja lēmumu Nr.12 „Par stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu teritorijai starp Pērkones kanālu, Dunikas ielu, M.Ķempes ielu, Reiņu meža ielu, Vaiņodes ielu, Ganību ielu, Airītes ielu, E.Tisē ielu, Lauku ielu un Liepājas ezera krastu” (20.08.2004.).
2. Plānojumā raksturota teritorijas pašreizējā izmantošana, attīstības priekšlikumi un telpiskās attīstības pamatnostādnes. Plānotā teritorija robežojas ar Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000) – dabas liegumu „Liepājas ezers”, tādēļ plānojuma izstrādāšanā jāievēro likumdošana, kas attiecas uz šīm teritorijām – apskatīta vides pārskata 1.nodaļā. Pastāvošā likumdošana nosaka ierobežotu īpaši aizsargājamo dabas teritoriju izmantošanu, tādējādi plānojumā tiek minētas un raksturotas šīs aizsargājamās teritorijas, kā arī attiecīgie likumdošanas normatīvie akti. Plānojumā paredzētās darbības neietekmē NATURA 2000 teritoriju, tās neatstāj negatīvu ietekmi uz apkārtējo vidi.
3. Vides pārskats ietver ievadu, kopsavilkumu, 9 nodaļas un pielikumiem. Pielikumi nav atsūtīti kopā ar pārskata kopiju, bet tekstā daudzviet ir minēti vārdi: attēls, pielikums u. t. t. Tādēļ nav īsti skaidrs kā izskatās teritorija, vai tas, par ko iet runa uz šīs teritorijas, vai kur tieši atrodas.
4. Vērtējot plānojuma ietekmi uz bioloģisko daudzveidību, tai skaitā īpaši aizsargājamām dabas teritorijām, autori secina, ka, lai gan ir deklarēta nostādne veicināt bioloģiskās daudzveidības un aizsargājamo teritoriju saglabāšanu un saprātīgu izmantošanu, plānojumā īpaši plaši nav paredzēti noteikti uzdevumi šo mērķu sasniegšanai.
5. Bioloģiskās daudzveidības ziņā bagātāko ezera piekrastes posmu plānojumā paredzēts apzīmēt kā liegumu teritoriju, lielākā daļa ezera piekrastes saglabāta kā apstādījumu teritorijas, jo ir bijusi aizsargājamā auga jūrmalas miķelīte atradne (LPSR MP 1987. gada 10. aprīlī apstiprināts „Jūrmalas miķelītes botāniskais liegums”. Pļavas bioloģiski mazāk vērtīgajā daļā ir paredzēta dzīvojamā un sabiedriskā apbūve.
6. Nav paredzama plānoto darbību negatīva ietekme uz gaisa, ūdens un augsnes kvalitāti.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1230272
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties